reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzanie: diety, cwiczenia, motywacja :-)

reklama
ja z brzuchem mam problem bo mam za długie mięśnie czy jakoś tak i nawet jako dziecko musiałam ćwiczyć, bo jak nie ćwiczyłam to wyglądałam jak dziecko głodu - żebra na wierzchu i pękaty brzuszek (strasznym chudzielcem kiedyś byłam). Nawet mi je chcieli skracać operacyjnie. Więc bez ćwiczeń będę ciągle wyglądać jak ciężarówka.

po dzisiejszym plażowo-morzowym spacerze w trybie natychmiastowym podjęta została następująca decyzja: od jutra przechodzę na dietę! codziennie wieczorem będę biegać z psem po lesie...
no...
waga: 62 kg - do zrzucenia 7!
muszę kupić miareczkę i w talii się zmierzyć... a może lepiej nie...? :baffled:

KTÓRA WALCZY RAZEM ZE MNĄ?

myślicie, że te herbatki... hm... "wspomagające" rzeczywiście wspomagające są?
zaopatrzyłam się w rękawicę do masażu (już trzy miechy temu :-D i jakoś czasu na masaż brakło... całkiem sporo kosztowała, więc wreszcie muszę zacząć z niej korzystać :szok: ), jeszcze jakiś kremik ujędrniający... i...
no co? pomarzyć zawsze można :-D

toja To mamy tą samą masę ciała, tylko Ty pewnie wyższa ode mnie jesteś.
Z miłą chęcią powalczyłabym z tymi kilogramami razem z Tobą, ale jakoś zapału mi brak :zawstydzona/y: niestety :sorry:.

toja :-) Oj tam, od razu marudź ;-). Wiem, że razem łatwiej :tak::-). A co proponujesz ? Bo z moim psem nie bardzo da się biegać :no:. Sama wieczorami nie chcę się włóczyć po osiedlu, bo pełno teraz pijącej młodzieży i lumpów na ławkach :baffled:. Blisko mnie nie ma jakiś terenów do biegania. Herbatki wspomagające kiedyś piłam. I czerwoną herbatę i z herbapol-u tą całą serię i nic. Na razie to maltretuję się chińską bańką :-p.
A masz już jakąś dietę na oku ?

hm... moja dieta będzie polegała na ograniczaniu słodyczy, alkoholu :-D smażonych i pieczonych potraw! więc: ciemne pieczywo, gotowane mięsko, dużo owoców i warzyw :-D plus wysiłek fizyczny, bo muszę mięśnie rozruszać bowiem całkiem zastane już są...
planuję za miesiąc ważyć 55 kg!

Słodycze jestem w stanie ograniczyć, alkoholu prawie w ogóle nie piję, więc też da się zrobić. Z pieczywem będzie problem, bo nikt nie je u mnie ciemnego pieczywa, a i z gotowanym mięsem będzie u mnie ciężko, bo po prostu nie znoszę, blee :zawstydzona/y::sorry2:. A z wysiłkiem fizycznym to już najgorzej:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
No i co ? Chcesz z takim leniem się odchudzać? Ja mam do tego odchudzania słomiany zapał :-p.

reklama
w sumie to im więcej o tym myślę, tym bardziej mi się... nie chce... he he he!

ale trza się za siebie wziąć!
omijam lustra szerokim łukiem! a jak jeszcze popatrzyłam sobie na te chude laski na plaży, to już żyć mi się z moim brzuszyskiem odechciało! człapią te szkielety z cyckami jak melony, brzuchami wklęsłymi, jak im nie wstyd tak się ze swoim ciałem chudzielca obnosić :-D a jakie pindy opalone! fuj! gdzież im tam do mojej bladej, obficie cellulitem i rozstępami zasianej skóry! :baffled:

Do góry