reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

U nas zdecydowanie odstawianie pieluch zakończyło się sukcesem.
Nie odnotowujemy wpadek już od dłuższego czasu.
Oby nie zapeszyć.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za dzieciaczki.

reklama
Brawo dla wszystkich dzieciaczkow.:tak::tak::tak:
U nas tez jest dobrze, tylko kupki Milenka nie chce zrobic do ubikacji.
Rosmerta, co to za ksiazka, ktora polecalas Joasiek?? :happy::-) jesli mozna wiedziec;-)

a mozna wiedzieć:-) Gina Ford "Jak nauczyc dziecko korzystać znocniczka w 7 dni":tak: naprawde polecam, bo idzie faktycznie blyskiem:tak::-)

Jak Nauczyć Dziecko Korzystać Z Nocniczka W 7 Dni | Gina Ford
Chyba też się skuszę na ten poradnik, bo u nas problem z robieniem kupy do nocnika/ubikacji jest od początku nauki:sorry: Kilka razy się zdarzyło wieczorem jak go wysadzaliśmy przed kąpielą, ale to zanim tak naprawdę rozpoczęliśmy naukę. Potem tylko w majtki, albo pieluchę, którą ma zakładaną na noc:sorry: Nie mam już pomysłów, a czekam już dobre 4 m-ce, więc nie wiem co jest:eek:

U nas wciąż dobrze, przy mnie 0 wpadek! :tak:
Przy mamie zdarzają się wpadki, ale ja już wiem jak to jest..... moja matka po prostu chyba uwagi na Milenkę nie zwraca i nie kontroluje tego, że jak Milenka jest rozbawiona to się może zapomnieć i trzeba jej zasugerować, że może tak czas na siuśku?
Widzę to po tym, że jak wracam z pracy to w domu na błysk wysprzątane, ale za to ukladanki, zabawki zdekompletowane, ściany pomazane kredkami, zabawki w jej pokoju rozpieprzone.
Dziwi mnie najbardziej to, że odkąd Milenka zaczęła ładnie korzystać z nocniczka, to noc w noc pieluszka po nocy suchutka. jak chce siusiu to przychodzi żeby jej pieluchę zdjąć bo chce na nocnik. Chyba w tym tygodniu zrezygnuję z pieluch na noc.

Hubek w dzien bez wpadek, nawet jak spał w samochodzie przez godzinkę to sie nie posiusiał:-) ale w nocy pompuje jak szalony w pampersa, wiec narazie nie testuje nawet. Za to nauczył sie siusiac do ubikacji na stojaco (stoi na podnózku) ale ma ubaw:-D:-D tylko sam nie chce narazie sobie siusiaka trzymać, no ale dojdziemy i do tego etapu:-D

Ale dla Milenki brawa!!!!:tak::-) super!!!! Joasiek jak pieluszki suche to korzystaj i zdejmij na noc i sprawdź jak pójdzie:tak::tak:

reklama
U nas wpadki jeszcze sa a najczesciej z kupa ale wczoraj spala w poludnie 3 godziny bez pieluchy i bez wpadki:tak:

Do góry