reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

No tak, nie zapeszyć.
Dziś pakuję Julcię do babci, wchodzę z sypialni do pokoju, a tu, ścieżka zdrowia z moczu.... :wściekła/y:
Pytam się:
- Julcia - co to jest?:szok:
A ona:
- Siku. - I biegnie w moim kierunku. Jak się nie wygrzmoci!!!!!!!!!!!!
Spoko.. Wytrzymam.. Wytrzymam..Wytrzymam.. :baffled::baffled::baffled:

reklama
Jeszcze nie zdążyłam przeczytać całej książeczki którą poleciła Rosmerta, a moje dziecko tak poleciało z tym nocnikiem, że hej! :-D
Od 3 dni ani jednej wpadki! Wszystko do nocnika - siusiu i kupka :tak::-D
Mało tego.... sama siada kiedy chce, nie pytana.... sama ściąga sobie majteczki i robi a potem cała szczęśliwa oznajmia że zrobiła :tak:
I od 3-4 dni po nocy pieluszka sucha. A dzisiaj zaczęła się już przymierzać do kibelka! :tak:
Wygląda na to, że urlop już będę miała na luziku, bo Milenka do tego czasu zapomni co to pielucha :-D

Jeszcze nie zdążyłam przeczytać całej książeczki którą poleciła Rosmerta, a moje dziecko tak poleciało z tym nocnikiem, że hej! :-D
Od 3 dni ani jednej wpadki! Wszystko do nocnika - siusiu i kupka :tak::-D
Mało tego.... sama siada kiedy chce, nie pytana.... sama ściąga sobie majteczki i robi a potem cała szczęśliwa oznajmia że zrobiła :tak:
I od 3-4 dni po nocy pieluszka sucha. A dzisiaj zaczęła się już przymierzać do kibelka! :tak:
Wygląda na to, że urlop już będę miała na luziku, bo Milenka do tego czasu zapomni co to pielucha :-D
No to Wielgachne Gratki :tak:

no Joasiek super:tak::tak: u nas tez ta metoda cuda zdzialała, bo Hubek po 3-4 dniach to praktycznie i całe dnie bez wpadki zaliczał, teraz juz w wogóle bez wpadek już baaardzo długo. :-) a i nie chce juz na nocnik siadac tylko na kibelek i to sam zainicjował ja go nie namawiałam nawet:tak::-) tylko musze go sadzać, bo sam ma opory jakies, nie wiem czemu:eek: nakladki nie lubi a bez niej to sie chyba boi:confused:

No dziewczyny jak ladnie:-)
Dzieci sie spisuja slicznie z tymi siuskami i kupkami.......
Wielkie gratulacje dla nich.......
U nas w nocy w kratke raz pieluszka sucha raz mokra.......ale mam nadzieje ze wszystko na dobrej drodze...

no Joasiek super:tak::tak: u nas tez ta metoda cuda zdzialała, bo Hubek po 3-4 dniach to praktycznie i całe dnie bez wpadki zaliczał, teraz juz w wogóle bez wpadek już baaardzo długo. :-) a i nie chce juz na nocnik siadac tylko na kibelek i to sam zainicjował ja go nie namawiałam nawet:tak::-) tylko musze go sadzać, bo sam ma opory jakies, nie wiem czemu:eek: nakladki nie lubi a bez niej to sie chyba boi:confused:

rosmerta u nas też rewelacyjnie - cały weekend bez wpadki (ostatnia wpadka była chyba we wtorek?), cały czas sama siada nie pytana na nocnik i robi :tak: Dzisiaj nawet w nocy - obudziła się i przyszła że chce siusiu na nocnik (a miała założoną pieluszkę), zrobiła i poszła dalej spać.... :-D
Jestem zachwycona, że tak gładko poszło :tak::-D
Jeszcze tylko przesiadka z nocnika na kibelek i po problemie :-D

reklama
Do góry