Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
U nas też postęp, a mianowicie taki, że jak jesteśmy w naszym domu, to moje dziecko nie mówi mi już, że chce siku. Idzie sama do ubikacji bez słowa załatwia się (po ciemku zazwyczaj choć umie zapalić sobie światło stając na stołeczku) i wychodzi zadowolona. Nawet porządek po sobie zostawia, bo spuszcza wodę i zamyka deskę Tak więc ostatnio ciągle myję deskę klozetową, bo czasem nie wytrze się dokładnie i trochę deskę pomoczy, no i zużywa sterty papieru toaletowego Nie wiem jak ten problem rozwiązać, chyba specjalnie dla niej kupię taki porcjowany, tylko nie wiem, czy ją nauczę, żeby zużywała 2 kawałki tylko. Natomiast jest strasznie dumna z tego, że może załatwiać się sama i denerwuje się jak chcę wejść wtedy do ubikacji. Ubiera się też sama, nawet oddzielnie wciąga majtki a potem spodnie.
Nakładkę na deskę chyba sprzedamy, bo nie chce już dawno na nią siadać.
Kasia jestem w mega szoku że dziecko w tym wieku już tyle potrafi! naprawdę szczęka do pasa mi opadła po Twoim poście Jestem pełna podziwu dla Oliwki, rewelacja!!!
A z tym papierem, to może po prostu zostawiaj dla niej nisko porcjowany papier w kawałkach a dla reszty domowników niech stoi gdzieś wysoko, gdzie Oliwka nie sięgnie?