reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

U nas kolejny postęp, Victor trzeci dzień z rzędu przychodzi rano i mówi "sisi", idziemy zrobić siusiu i pieluszka po nocy sucha:tak: Jak do końca tygodnia tak będzie, to odważę się i zdejmę mu ją też na noc, a nóż może już nie będzie jej potrzebował nigdy więcej;-) Z kupą nadal mamy problem, bo ląduje w majtkach:dry: Coś długo mu to idzie, ale poczekam... Dobrze, że zaraz jak zrobi to przychodzi w mega rozkroku i mówi, że ma "be", to przynajmniej nie jest wszystko wypaćkane:baffled::-p

Oliwieczka super, że Zosia się przekonała do korzystania z ubikacji:tak: U nas Victor nie ma oporów od początku, ale on antynocnikowy:-p Ostatnio nawet bez nakładek dajemy sobie radę;-)

Kasiad Twoja Oliwka to nie ten rocznik;-):-D Gratulacje dla tak zdolnej i samodzielnej córci:tak:

Karola powodzenia w dalszej nauce:tak: Szymek też już ładnie zaczyna sobie radzić sam:-)

reklama
dziś znów kupa w majtkach a sekundę wcześniej pytałam i nawet sikał na nocnik i co wstał poszedł na balkon i ........:baffled:

cholera muszę wyluzować chyba bo zaczynam się spinać 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
już OK :-D

KAROLA i jak tam Szymcio? i jak Ty?mam nadzieje ze wyluzowalas?

my chyba tez mozemy sie pochwalic...
w ostatni piatek jakos tak wyszlo ze zdjelam Lusi pieluche i od tego czasu robi z kilkoma wpadkami (wczoraj 2:sorry::zawstydzona/y::-p) na nocnuik albo na ubikacje z nakladka.
w nocy zakladam jej jeszcze pieluche ale jest sucha rano. myslicie ze powinnam i na noc zdjac?ale ejstem z niej dumna!!!!!!!!!!1:tak::-D

brawa dla Lusi:tak::tak:
a my tez mozemy sie pochwalic Weronika od wczorak siku robi do kibelka bez nasadki(wczesniej tylko do nocniczka)normalnie dorasta mi corka jak powiedział mi Patryczek

Brawa dla naszych bąbelków - Lailusi i Weroniki:-)
Susu ja też zaryzykowałabym i zdjęła pieluchę na noc:tak:

Brawa dla Lailusi i Weronisi :-)

Susu, zabezpiecz dobrze łóżko i spróbuj kłaść bez pieluchy :tak:

U nas też postęp, a mianowicie taki, że jak jesteśmy w naszym domu, to moje dziecko nie mówi mi już, że chce siku. Idzie sama do ubikacji bez słowa załatwia się (po ciemku zazwyczaj :ninja2: choć umie zapalić sobie światło stając na stołeczku) i wychodzi zadowolona. Nawet porządek po sobie zostawia, bo spuszcza wodę i zamyka deskę :laugh2: Tak więc ostatnio ciągle myję deskę klozetową, bo czasem nie wytrze się dokładnie i trochę deskę pomoczy, no i zużywa sterty papieru toaletowego :baffled: Nie wiem jak ten problem rozwiązać, chyba specjalnie dla niej kupię taki porcjowany, tylko nie wiem, czy ją nauczę, żeby zużywała 2 kawałki tylko. Natomiast jest strasznie dumna z tego, że może załatwiać się sama i denerwuje się jak chcę wejść wtedy do ubikacji. Ubiera się też sama, nawet oddzielnie wciąga majtki a potem spodnie.
Nakładkę na deskę chyba sprzedamy, bo nie chce już dawno na nią siadać.

KAROLA i jak tam Szymcio? i jak Ty?mam nadzieje ze wyluzowalas?

my chyba tez mozemy sie pochwalic...
w ostatni piatek jakos tak wyszlo ze zdjelam Lusi pieluche i od tego czasu robi z kilkoma wpadkami (wczoraj 2:sorry::zawstydzona/y::-p) na nocnuik albo na ubikacje z nakladka.
w nocy zakladam jej jeszcze pieluche ale jest sucha rano. myslicie ze powinnam i na noc zdjac?ale ejstem z niej dumna!!!!!!!!!!1:tak::-D
jak u nas cholera by to jasna.........zero postępów serio nic.
dalej nie woła jak go posadzę to zrobi na nocnik nie ma problemu a jak nie posadzę to zrobi w majtki i nawet mu mokre nie przeszkadza siedzi tak sobie i ok. jedynie jak kupki nie zdążę zauważyć że już mu się chce i też zrobi to zaraz przyjdzie i powie że mama eee fuj.

no i co z tego że fuj że wie co powiedzieć jak dalej nie wie kiedy i co ja mam zrobić. już mi ręce opadają on chyba nigdy nie zatrybi. koszmar.

reklama
jak u nas cholera by to jasna.........zero postępów serio nic.
dalej nie woła jak go posadzę to zrobi na nocnik nie ma problemu a jak nie posadzę to zrobi w majtki i nawet mu mokre nie przeszkadza siedzi tak sobie i ok. jedynie jak kupki nie zdążę zauważyć że już mu się chce i też zrobi to zaraz przyjdzie i powie że mama eee fuj.

no i co z tego że fuj że wie co powiedzieć jak dalej nie wie kiedy i co ja mam zrobić. już mi ręce opadają on chyba nigdy nie zatrybi. koszmar.

U nas to samo:baffled:

Do góry