reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
U nas Kubuś miał nocniczek, ale tak z nim wojował, że nocniczek pękł :) Kupiłam więc taką nakładkę na sedes, ale strasznie się jej boi...chyba z powrotem kupie nocnik zwykły, bo przynajmniej się go nie bał. Kubuś jak robi kupę to po fakcie krzyczy Fu, fu i pokazuje paluszkiem na pieluchę, poczym jak mówię - Skoro jest fu, to idziemy umyć pupę - to biegnie do kuchni i czeka, aż go wsadzę do zlewozmywaka. Już się nauczył gdzie leży jego mydełko i gąbeczka i dzielnie iczestniczy w myciu pupy :)

Kuba od rana biega z gołą pupą(już 3 dzień),bo ma odparzone miejsce i strasznie żle sie goi,taka ranka sie zrobiła.I dzięki temu juz kilkakrotnie zrobił siku do nocnika,wczoraj 3 razy,a dzis 2 i nie nasikał mi dziś na podłogę ani razu(wczoraj 2).:tak:

Rozalka, gratylacje dla Kubusia. A moja Milka cos sie zbuntowala jesli chodzo o nocnik. Na razie jej nie zmuszam zeby nie bylo gorzej, ale staram sie jej codziennie przypominac o nocniku.

Rozalka gratuluje to mega wyczyn naprawdę podobno u chłopców idzie to znacznie gorzej niz u dziewczynek ( zwłaszcza że jak sika to siusiu leci górą a nie jak u dziewczynke na dół) a co do odparzenia to polecam maść Alantal w aptece rewelacja naprawdę i nie zostawia takiej białej mazi jak inne kremy.

no my tez zaczniemy walką z nocnikiem tylko cał czas wymyślam pozycję aby dobrze usiadł i wszystko było w nocniku a nie kolo. narazie Szymek traktuje swoje nocniki jak krzesełka( ze względu na dwa piętra jeden jest na dole w łazience a drugi w niego w pokoju u góry)

reklama
Rozalka gratuluje to mega wyczyn naprawdę podobno u chłopców idzie to znacznie gorzej niz u dziewczynek ( zwłaszcza że jak sika to siusiu leci górą a nie jak u dziewczynke na dół) a co do odparzenia to polecam maść Alantal w aptece rewelacja naprawdę i nie zostawia takiej białej mazi jak inne kremy.

no my tez zaczniemy walką z nocnikiem tylko cał czas wymyślam pozycję aby dobrze usiadł i wszystko było w nocniku a nie kolo. narazie Szymek traktuje swoje nocniki jak krzesełka( ze względu na dwa piętra jeden jest na dole w łazience a drugi w niego w pokoju u góry)
Naprawde mówie Wam,warto próbowć,Kuba dzis u rodziców jak mu zdjęłam pampersa chciał siku na nocnik,ewidentnie czekał,aż go posadze w łazience,ale nie było i nasikał na mnie i na dywan:-D
W domu po spacerze tez biegał bez pieluchy i 2 razy siku na nocnik.

Do góry