reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Rozalka a jak go sadzasz bo jak szymek siebi tak normalnie prosto to nie wystarczy takie jakby zabezpieczenie z przodu wszystko leci gora i tak

reklama
ja też ostatnio nawalam, zupelnie zapominam o nocniku i zamiast po drzemce sadzać na nocnik to ja się z Lenką jeszcze w łóżku wygłupiam a potem to już za późno :-( bo pampers mokry ;-)

Mamy przykaz od doktorki aby jak najszybciej pożegnać pampersy, chba na urlop z nocnikiem pojedziemy:)

Ojej Miśka a dlaczego PRZYKAZ?

Dziś już na poważnie się wzięłam za pracę z nocnikiem. Pozamykane drzwi do innych pomieszczeń prócz tego, w którym stoi nocnik i tego, do których drzwi nie ma.
Julcia owszem, posadzona posiedzi chwilę na nocniku, ale to naprawdę chwila, nocnik suchy. Biega w majciochach albo z gołą pupą jak już dzienny limit zasikań wyczerpie. Powtarzam co 5 minut, Julcia jak chcesz siusiu to wołaj si-si. Julcia, chcesz siusiu? Julcia nie odpowiada, nie reaguje. Nagle przystanie i ja wiem, że to ta chwila, złapie ja, posadzę na nocnik, odsiedzi chwilę i wstaje. Biegnie do przedpokoju, przystanie i siiiiiiiiiiika... :dry::dry::dry:
Nocnik cały czas suchy.
Jak gonię ja z nocnikiem, to kapnie to swoje siku na podłoge, a nocnik nadal suchy, nocnik nie zasługuje na siku, może powinnam kupić brzydszy, choć chyba się nie da ;-) ....... Odstawię nocnik, a ta dokończy swoje siku, na podłoge oczywiscie.
Zaczaiłam się na poobiednią kupę. Kupa była, ale na podłodze, a ja tez byłam, ale w kuchni, zrobić piciu.........
:dry::dry::dry:
Polowanie uskutecznimy jutro, dziś Julka juz zapadła w sen. :-)

Ostatnia edycja:
reklama
PATRI hi hi:tak:
ja na razie w kwestii nocnikowej baardzo do tylu, w zasadzie na null ostatnio znow, ale na razie sie nie stresuje...

Do góry