reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Oli dziś po nocy miała suchą pieluchę, więc posadziłam ją na nocnik. Postękała, postękała i zrobiła trochę siusiu. Zaraz jak zrobiła to natychmiast wstała i oglądała swoje siuśki w nocniczku. Niestety nie zrobiła do końca, więc dokończyła na podłogę :-D
A potem na chwilę ją puściłam z gołym tyłkiem, po jakimś czasie złapała się za pupę i mówiąc ee zaczęła robić ... też na podłogę. Pomimo, że miałam sporo wycierania, to jednak cieszę się, że zaczyna kojarzyć, że właśnie robi siku :tak:

reklama
A Gabi sam chodzi do ubikacji i chce na nocnik ;-) i często jej się udaje i myślę że latem już bedziemy mili pieluchy z głowy bo już teraz nie chce żeby jej nakładać

Załączniki

• 050508124828.jpg
    050508124828.jpg
    45,5 KB · Wyświetleń: 24
Brawo dla Gabi :-):tak:

A Oli mnie dziś rozczuliła na maksa. Cały dzień próbowaliśmy łapać siuśki w nocnik. Parę razy się udało, za każdym razem Oli oglądała siuśki w nocniku i robiła sobie "aja". Ale po południu już sobie odpuściłam z tym pilnowaniem i ubrałam Oliwce pampersa i chodziła w nim do kąpieli. Przed kąpielą Tomek ją rozbierał, zciągnął pampka i pokazuje Oliwce:
- Zobacz jaki ciężki pampek! Ale zrobiłaś dużo siusiu!
Oli na hasło, że zrobiła siusiu, głaska się po głowie i mówi "aja!"

Brawo dla Gabi :-):tak:

A Oli mnie dziś rozczuliła na maksa. Cały dzień próbowaliśmy łapać siuśki w nocnik. Parę razy się udało, za każdym razem Oli oglądała siuśki w nocniku i robiła sobie "aja". Ale po południu już sobie odpuściłam z tym pilnowaniem i ubrałam Oliwce pampersa i chodziła w nim do kąpieli. Przed kąpielą Tomek ją rozbierał, zciągnął pampka i pokazuje Oliwce:
- Zobacz jaki ciężki pampek! Ale zrobiłaś dużo siusiu!
Oli na hasło, że zrobiła siusiu, głaska się po głowie i mówi "aja!"
:-D:-D:-D no zrobila siusi przeciez o to wam chodzilo co nie:-D:-D:-D

:-D:-D:-D no zrobila siusi przeciez o to wam chodzilo co nie:-D:-D:-D
No niecałkiem o to :rofl2:
W dodatku jak tylko zrobi siusiu do nocnika to muszę ją pilnować, bo odrazu chce w siuśkach rękę moczyć :baffled:
A skoro jesteśmy przy tematach nocnikowych, to powiem Wam, że dziś na spacerze Oliwka zatrzymywała się przy każdej psiej kupie, kucała, oglądała z każdej strony i pokazując mi na tą kupę pacem krzyczała "ee ee" :-D

Brawo zdolne maluchy,hi,hi.:-D
Kuba też ogląda psie kupy i mówi "be.." tak śmiesznie z akcentem na 'e":-D

A dziś pokazał na nocnik,(był na golaska przed kapielą)i chciał do niego wejśc nogami,a za chwilke zaczoł sikac na stojąco,no i złapałam te siuśki do nocnika.:-D

No niecałkiem o to :rofl2:
W dodatku jak tylko zrobi siusiu do nocnika to muszę ją pilnować, bo odrazu chce w siuśkach rękę moczyć :baffled:
A skoro jesteśmy przy tematach nocnikowych, to powiem Wam, że dziś na spacerze Oliwka zatrzymywała się przy każdej psiej kupie, kucała, oglądała z każdej strony i pokazując mi na tą kupę pacem krzyczała "ee ee" :-D
To teraz tylko patrzec jak zrobi "ee ee" na podloge:rofl2:

reklama
za chwilke zaczoł sikac na stojąco,no i złapałam te siuśki do nocnika.:-D
Ja właśnie w ten sposób nauczyłam Damiana wołać na nocnik, wystarczyły 3 dni i całkowicie mogliśmy zrezygnować z pieluszek :tak: Miał wtedy dokładnie tyle ile Kuba - 1 rok i 3 miesiące. U chłopca łatwiej złapać siuśki już lecące, bo u dziewczynki to leci po nogach i zazwyczaj widać, że sika jak już jest spora kałuża na podłodze. Zresztą poderwanie w górę dziecka powoduje, że przestaje sikać, chłopaka właściwie nie trzeba ruszać,tylko nocnik mu się pod siurka podstawia.

Do góry