reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Wolfia teraz sobie przypomniałam ze siorka mojej kolezanki miała podobny problem ze swoim maluchem: mały dawno juz skonczył trzy latka, latał bez pieluchy ale jak chciał kupke to kazał sobie ewentualnie załozyc pieluszke, chował sie za zasłona w pokoju i tam robił w pieluchę, a jak nie to za zadne skarby zrobic nie chciał:no: dopiero jak pojechali na wieś do babci to tam na dworze miał nocnik postawiony wiec jak mu sie zachciało kupke to patrza co Pawełek robi, a on nocnik za krzazek i tam spokojnie zrobił:tak: i potem juz w domu mały brał nocnik w ustronne miejsce, najczęsciej za zasłone i tam robił kupke na spokojnie:tak::-D ale juz na nocnik! moze Viktor tez by robił na nocnik jakby go nikt nie widział:confused: a poza tym jak mówisz ewidentnie połaczył robienie kupki z czymś brzydkim i wstydliwym , moze się komus wyrwało kiedys ze kupka brzydka jest i smierdzi:confused: no nie wiem, nie pozostaje nic innego jak rozmawiac spokojnie, tłumaczyć i czekac chyba az sam sie przekona...

reklama
Gosiu, już oglądałam te prześcieradełka, są fajne, ale wymiary są tylko na łóżeczko dziecięce, a Oli ma materac 180x80 cm.
Większe są takie z gumką z samej folii, na które można założyć prześcieradło normalne, ono dobrze faktycznie materac zabezpiecza, zastanowiałam się nad nim:
PRZEŚCIERADŁO NIEPRZEMAKALNE z gumką 90 x 200cm (714085089) - Aukcje internetowe Allegro
ale w sumie mam taką folię bez gumki dość sporą, więc chyba ją przyfastryguję do materaca i mam nadzieję, że starczy.

My mamy taki ochraniacz:
OCHRANIACZ Na Materac Atest 70X140 Nieprzemakalny (670814593) - Aukcje internetowe Allegro
Jest fajny, bo z wierzchu pokryty frotą i przez to nie szeleści pod prześcieradłem, ale w razie zmoczenia też jest do wymiany, więc mam 2 sztuki.
Do wczoraj myslałam, że niepotrzebnie je kupiłam, ale w nocy Milenka dostała pić i odkręciła sobie butelkę i całą zawartość porozlewała po łóżeczku... dosłownie wszystko było mokre - cała piżamka, jej rybka przytulanka, podusia, kołderka, prześcierało, ochraniacz... jedynie suchy materac się ostał. W nocy musiałam jej wszystko zmieniać i tym samym przestałam żałować tego zakupu :tak:

Tak:dry: Najlepsze, że on zawsze ją zrobi w domu, nigdzie indziej. Spacery, wyjazdy, zakupy... wstrzyma i zablokuje choćby nie wiem co:sorry2:

Gosia robi to samo. Kupa tylko w domu, albo u teściów - na wyjazdach, zakupach jest problem:-(
Nie naciskam bo nie ma sensu. Do "obcej" toalety nie zrobi kupki i już.
Moja mama powiedziała mi ostatnio, że ja w jej wieku robiłam to samo, i chyba mi to zostało, bo w "dorosłym życiu" mam problem wysikać się choćby na stacji benzynowej:zawstydzona/y:

ja też mam takie ochraniacze można je kupić aż do rozmiaru 220x200cm

Też mamy taki ochraniacz na materac. Choć Gosia nie sika w pieluchy od dawna, to czasem wpadka w nocy się zdarzy:tak:

reklama
No powiem Wam, że przejrzałam całą ofertę Allegro i jest spory wybór w takich ochraniaczach, ale rozmiaru na mój materac akurat nie ma :dry: Rozejrzę się u nas w sklepach z artykułami dla dzieci, bo chyba jednak powinnam zabezpieczyć cały materac - wczoraj zdarzyła się wpadka, więc wolę chyba cały materac mieć jednak zabezpieczony.

A Wy te ochraniacze zakładacie pod prześcieradło :confused: I czy one mają między frotką a folią jakiś materiał chłonny :confused:

Do góry