reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
Porażka i uwstecznienie,sika gdzie popadnie....
Na pytanie "chcesz siku""nieeee",potem idzie do pokoju i sika....:angry:
Posadzony,zrobi parę kropel ,a za 5 minut kałuża w pokoju.

Rozalka, nie martw sie. Moja Milka tak miala przez kilka dni po poltorej tygodnia ladnego siusiania tylko do ubikacji. Trwalo to dokladnie 5 dni i pozniej wszystko znow bylo dobrze. Moja siostra, ktora pracuje w przedszkolu, mowila mi ze u niej dosc czesto zdarzaja sie takie przypadki.:-):tak:

Panie w przedszkolu były lekko zszokowane ,ze dziecko nie nosi pampersa;-):-D:-D:rofl2:

Sarcia jednak ma duze opory do korzystania z toalet publicznych ..w przedszkolu nie chciała zrobi ,mówiac już nie ,zlobie w domku ,wytrzymam :sorry2::baffled:

Sarcia w końcu się przyzwyczai :tak:
A Oli nie ma wcale oporów, chyba, że toaleta brzydko pachnie :baffled:

No i nie chcę zapeszyć, ale pampek co noc teraz suchy, a jak chce się Oliwce siku w nocy, to się budzi i robi do ubikacji :-)

Rozalka daj Kubusiowi czas... moze załapie spowrotem:tak: a próbujesz go jakoś zmotywować do kontrolowania pecherza, ja Hubka nauczyłam metoda naklejkową:tak::-D za każde siusiu zrobione do nocnika naklejka na tablicę specjalna naklejana, nawet jak popuscił ale zawołał i dokonczył na nocnik:tak: poskutkowało, u Milenki Joasiek też:tak:

u nas podczas snu pampers napompowany aż miło:dry: ale gratki dla tych co maja suche nocki!!:-)

Rozalka daj Kubusiowi czas... moze załapie spowrotem:tak: a próbujesz go jakoś zmotywować do kontrolowania pecherza, ja Hubka nauczyłam metoda naklejkową:tak::-D za każde siusiu zrobione do nocnika naklejka na tablicę specjalna naklejana, nawet jak popuscił ale zawołał i dokonczył na nocnik:tak: poskutkowało, u Milenki Joasiek też:tak:

u nas podczas snu pampers napompowany aż miło:dry: ale gratki dla tych co maja suche nocki!!:-)

Motywowanie,nagrody od samego początku.:baffled:

Emilka wysika się wszędzie bez oporów :tak:

HUbek niestety nie:baffled: na dworze to wszedzie ale juz do kazdej ubikacji to niebardzo:nerd: w CH nie wysika sie bo za duzo hałasu i za duzo ubikacji:confused::baffled: a ostatnio bylismy w remontowanym mieszkaniu mojej cioci i sedes jeszcze nie wymieniony bo wiadomo robotnicy sa, i widze że siku mu sie chce niemiłosiernie, ale jak podniosłam klape i zobaczył, że brudno(kamień osady po gipsie, farbach , itp.) to mu sie odechciało na amen:confused::dry:

U nas oporów przed siusianiem nie ma raczej nigdzie, za to od samego początku mamy problem z kupą:sorry2: A mianowicie blokuje się przed zrobieniem kupy na siedząco:sorry2: Wstrzymuje, choć widzę że go ciśnie. Co z tego, że pół godziny siedzi i nakładka mu się już zdąży na pupie odcisnąć, jak nie chce jej wycisnąć, po czym schodzi i ucieka gdzieś w kąt, żeby zrobić na stojąco:baffled: Brak mi już pomysłów:no: Czekam już 4 miesiąc, myślicie że potrzebuje więcej czasu? Czy mam go jakoś inaczej nakłonić:confused: Tylko jak:sorry2::confused:

reklama
WolfiA zdradzę Ci mój sposób aby Szymek szybko zrobił kupkę.Siada na nocnik ja przed nim ( no chyba że mówi aby sobie poszłą to wychodzę) i razem z nim napinam się mówiąc eeeee- a on mnie naśladuje.

Szymek też ostatnio coraz częściej sam siąga majty i sika lub robi kupkę ale czasem to z tym mamy problem bo ostastnio jak byliśmy w zoo to chciał się rozebrać na środku alejki i sikać.:szok:

Do góry