reklama
Jagoda
a wiesz , ze mojej znajomej tez tak lekarz powiedzial odnosnie coli, ze lepiej niby niz kawa Tylko jej z kolei kazal odgazowywac niby...
A ja pije dwie kawy dziennie takie slabiutkie z mlekiem, bo mam niskie cisnienie, no i cole tez czasami sobie lykne
a wiesz , ze mojej znajomej tez tak lekarz powiedzial odnosnie coli, ze lepiej niby niz kawa Tylko jej z kolei kazal odgazowywac niby...
A ja pije dwie kawy dziennie takie slabiutkie z mlekiem, bo mam niskie cisnienie, no i cole tez czasami sobie lykne
Jagoda_JJ
mamusia Blaneczki
Ladina czyli to sie potwierdza z tą colą, może czasami mozna sie wspomóc tym odrdzewiaczem ale bałabym sie za czesto A z tym ciśnieniem to jest przerąbane Ja jestem czasami taka słaba że z rąk mi leci wszystko i rozmywa mi sie obraz przed oczami:sick: Po prostu musze kawke wypić
Jagoda
ja mam tak samo, padam po prostu dzisiaj wlasnie mam taki dzien...
Ale wiesz herbata jest rownie szkodliwa tylko ze zamiast kofeiny zawiera taine (substancja o podobnym dzialaniu) a nikt przeciez nie mowi o tym zeby herbate w ciazy ograniczac
ja mam tak samo, padam po prostu dzisiaj wlasnie mam taki dzien...
Ale wiesz herbata jest rownie szkodliwa tylko ze zamiast kofeiny zawiera taine (substancja o podobnym dzialaniu) a nikt przeciez nie mowi o tym zeby herbate w ciazy ograniczac
Jagoda_JJ
mamusia Blaneczki
Ladina ja już dzisiaj po jednej kawusi i troche lepiej
Co do herbaty to słyszałam i unikam czarnej, pije owocowe.
Ale najbardziej sie przeraziłam jak dowiedziałam sie ze nie powinno sie pić zielonej mimo ze jest antyrakowa to podobno w ciązy nie jest wskazana ponieważ zabija komórki i moze szkodzic rozwijajacemu sie dziecku. Pewnie chodzi o jaks ogromna ilosc codziennie, nie wiem. Ja piłam na poczatku ciąży ale przestałam.
Co do herbaty to słyszałam i unikam czarnej, pije owocowe.
Ale najbardziej sie przeraziłam jak dowiedziałam sie ze nie powinno sie pić zielonej mimo ze jest antyrakowa to podobno w ciązy nie jest wskazana ponieważ zabija komórki i moze szkodzic rozwijajacemu sie dziecku. Pewnie chodzi o jaks ogromna ilosc codziennie, nie wiem. Ja piłam na poczatku ciąży ale przestałam.
Jagoda
A to ciekawe z ta zielona, bo ja z kolei przedwczoraj chcialam sie czerwonej napic a moja kumpela kategorycznie mi zabronila, bo tez podobno cos nie tak i badz tu czloweiku madry
Ale mysle tak jak Ty, ze to raczej trzeba by bylo jakies ogromne ilosci tego ewentualnie wypic, zeby moglo zaszkodzic...
A to ciekawe z ta zielona, bo ja z kolei przedwczoraj chcialam sie czerwonej napic a moja kumpela kategorycznie mi zabronila, bo tez podobno cos nie tak i badz tu czloweiku madry
Ale mysle tak jak Ty, ze to raczej trzeba by bylo jakies ogromne ilosci tego ewentualnie wypic, zeby moglo zaszkodzic...
Jagoda_JJ
mamusia Blaneczki
Jejku mam nadzieje że to chodzi o wielkie ilości bo jezeli chodzi o dzidzie to jestem cholernie przewrażliwiona. Ciągle mam wyrzuty sumienia że coś robie nie tak:sick:i moge jej zaszkodzić:sick: Pocieszam sie tym ze tak kopie i szaleje wiec mam nadzieje ze jest silna i zdrowa!
sugarspunsister
matka polka superstar
ja wychodze z zalozenia ze wszystko z glowa i bez przesady w druga strone
w koncu kazda ma rozum i swoje przekonania
i kazda robi jak uwaza i jak jest dobrze dla niej i malucha
w koncu kazda ma rozum i swoje przekonania
i kazda robi jak uwaza i jak jest dobrze dla niej i malucha
anineczka
królowa mrówek :P
Picie zilonej herbaty moze zaszkodzic jak sie pije 5 i wiecej szklanek
Ja uwielbiam ta herbate,no ale az tyle to nigdy nie pilam
Cole tez sobie czasem lykne.
A kawe pije rozpuszczalna z mleczkiem.Jedna lub dwie.A po 18:00 juz nie,bo bym nie usnela w nocy.
Kiedy jeszcze trzymaly mnie bole glowy to pilam slaba sypana,bo ona lepiej dzialal niz paracetamol
Ja uwielbiam ta herbate,no ale az tyle to nigdy nie pilam
Cole tez sobie czasem lykne.
A kawe pije rozpuszczalna z mleczkiem.Jedna lub dwie.A po 18:00 juz nie,bo bym nie usnela w nocy.
Kiedy jeszcze trzymaly mnie bole glowy to pilam slaba sypana,bo ona lepiej dzialal niz paracetamol
reklama
sabina_p
Mamusia Kapiczka i Tymka
jak na początku ciaży nie mogłam pic kawy ..okropnie mnie odrzucało od niej gdzie przed ciąża ja uwielbiałam:-) Ginka powiedziała mi tak: jeżeli nie moge kawy pić - mam pić colę oczywiscie nie do przesady:-) ale to oczywiste...lampeczka winka bardzo dobrze działa na krążenie i do obiadu nigdy nikomu nie zaszkodzi wręcz pomoże na opuchniecia itp... (nie wizęłam do serca i nie pije codziennie tak przy jakiejś okazji..) Jeśli chodzi o kawe to powiedziała że jak już mi wróca smaki to można bez problemu 1, 2 wypić ;-) ale z tego co wiem co ginekolog to inne podejście do wszystkiego;-) ja tam jej wierzę w końcu ma doktorat zrobiony z ginekologi więc raczej coś wie;-)