reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy

Taki odruch przy myciu zębów też mam. Szczególnie źle działa na mnie szczoteczka elektryczna. Ale u mnie nie zawsze kończy się tylko na odruchu...:-( Czasami jest to wstęp do bliższego kontaktu z toaletą...

reklama
bilianna po pierwsze witaj :-) i gratuluję :tak:
odruch przy myciu zębów to normalne, mam to do dnia dzisiejszego :zawstydzona/y: dlatego używam elmex pomarańczowej zamiast zielonej (bo nie raz po mięcie miałam efekt zwrotny :zawstydzona/y:)
jeżeli chodzi o uczucie kwasu z buzi - to nie wiem ... ja np. nie mam :no: ale czytałam, że może zdarzyć się metaliczny smak :zawstydzona/y:
także uroki ciąży :tak:;-):tak:

wpadnij na wątek główny :-)

ja tez mam ten odruch
szczegolnie ze zawsze szorowałam jezyk a teraz? nie moge bo od razu moge wymiotowac :baffled:

ciao dziewczyny
dawno mnie tu nie bylo
co do dolegliwosci to u mnie nic nie ma uffff
tak jak w pierwszej ciazy ( no moze poza wyjatkiem ze bylo mi masakrycznie niedobrze teraz na poczatku)
pozeram za to ogromne ilosci slodyczy!!!! to straszne :cool2: z Ignacym nie moglam patrzec na slodycze..

no ale jest powod ;-)

przed nami najfajniejszy okres ciazy :-)

dziewczyny mam pytanie bo slyszalam dwie rozne opinie.Czy mozemy pic napoje gazowane np cole?tesciowa mowi ze tak a kolezanki ze nie bardzo:confused: juz sama nie wiem kogo sluchac a wiem ze wy jestescie madre dziewczyny i pomozecie:tak:

katthe przecież Cola to mieszanka konserwantów i sztucznych barwników, więc sama sobie odpowiedz na pytanie czy mozna czy nie ;-)... wystarczy przeczytać skład takiego napoju żeby Ci się zapaliło czerwone światełko.
A co do samego gazu nie mam nic przeciwko, najwyżej częściej będziesz bekać :-D, sama lubie popijać wodę mineralną gazowaną, ale Cola absolutnie odpada :no:

a ja lubie cole i pije owszem
moze nie po 2 litry dziennie ale od czasu do czasu czemu nie
gdybym miala jesc i pic tylko to co zdrowe to chyba tylko woda w dzisiejszych czasach zostaje
a ja cenie i stosuje b zdrowe zarcie ;-)

Co do coli, to od poczatku ciaży nie zrobiłam ani łyczka ze wzgledu na syf który zawiera:baffled: Ale nie uwierzycie, byłam ostatnio u lekarza bo ciśnienie mi spadło i ona powiedziała ze lepiej niz mocna kawe na orzeźwienie wypic sobie pół szklaneczki coli. Dalej mam opory, ale moze cos w tym jest:confused:

reklama
Hę? Cola lepsza od kawy? :szok: nice...

ja tam czytam etykietki i dokonuje wyborów. Wiadomo, że się nie da uniknąć konserwantów, są wszędzie. Ale można pic i można nie pić Coca-Coli. Ja nie piję :-D

Do góry