reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

no ja dzis przywitalam dzien porannymi wymiotami, moje dziecko nie lubi platkow kukurydzianych z mlekiem ;)
mdlosci rzadsze ale sa, bola mnie sutki przy dotyku, na twarzy jakies wypryski dostaje :/ sennosc towarzyszy mi caly dzien, i tez mam ta paranoje.. ze moze za malo objawow, ze to zle jak ktorys dzien nie jest mi niedobrze itd. ... nie wytrzymam juz... a na dodatek dostalam zla wiadomosc ze pewna znajoma bedaca miesiac dalej poronila... no zwariuje.. nie chce znowu tego przezywac.. ach dziewczynki dotrwajmy.. jak nawzajem sie pocieszymy to bedzie oki :) jade do pracy :)

reklama
kruszki a znasz takie powiedzenie " kto pije mleko ten rzyga daleko" :-) ja tam rano przy mdłościach nie zaryzykowała bym mleczka na śniadanko bo paw był by jak w banku. A co do wsłuchiwania się w siebie i wnikliwej analizy każdej z ciążowych dolegliwości to ja w tym jestem mistrzynią, co niestety odbija się na mojej psychice ale cóż no tak jest i już, trzeba wytrwać:).

Czesc Dziewczyny :) Mi na szczescie minely juz wymioty i mdlosci, ale za to bola mnie strasznie piersi i mam straszne pryszcze :( ciekawa jestem czy cera sie unormuje pozniej.

To ja jakiś odmieniec jestem :-p, bo dla mnie z rana płatki z mlekiem muszą być. Dopiero jak napije się trochę tego mleczka to mi dobrze na żołądku i dopiero wtedy mogę coś innego zjeść. A muszę powiedzieć, że przed ciążą w ogóle nie przepadałam za mlekiem, a już płatek z mlekiem na śniadanie na pewno bym nie zjadła :-D

Mi z objawów to wróciły mdłości i wymioty, ale już nie takie częste jak wcześniej. Natomiast całkowicie prawie że przeszedł mi ból piersi, mogłabym spokojnie spać na brzuchu, gdyby nie brzuch ;-) Który to z każdym dniem jest coraz większy :szok:

Strasznie współczuje wam tych wymiotów, nigdy nie miałam więc tylko mogę sobie wyobrazić wasze katusze brr... na szczęście zaczną one ustępować, tak jak jest w przypadku niektórych.
Mleko to ja lubię :)) i chyba nie zauważyłam żeby mnie od czegoś tak konkretnie odrzuciło.
Dość często odczuwam głód, wystarczy żeby choć trochę go zaspokoił i jest ok. Muszę często coś podjeść ;-)

Ostatnia edycja:
mygdu mamy corki w podobnym wieku :) moja rok starsza :) mam awizo wiec za pol godziny pojade na poczte, moze ten aparat do sluchania serduszka maluszka przyszedl :) albo pierwsze spodnie ciazowe :)
czuje sie niby lepiej, zauwazylam, ze po wyjsciu na dwor, jak takie ostre powietrze nagle, zmiana temperatur to mdlosci sie nasilaja..

Kruszki, już spodnie?:) Ja poprzednio miałam tylko jedne, kupione w 7 miesiącu ;) Plus getry ciążowe.

Ależ Wam zazdroszczę, że macie smaka na takie fajne rzeczy. Ja bym nawet coś zjadła, ale odechciewa mi się, jak biorę to coś do ręki ;) Tylko ogórki kiszone są ok ;)

Kruszki już spodnie ciążowe, hoho, ja na razie chodzę jeszcze w normalnych i getry sobie w razie nagłego wywalenia brzucha kupiłam. Na razie nic nie kupuję ale na wiosnę kto wie, kto wie?:):):

reklama
Ja już mam dość, mdłości powróciły z jakąś podwójną mocą :-(
Zastanawiam się czy to nie od duomoxu? W sumie zaczęłam go brać i jakoś w tym samym czasie powróciły te mdłości :confused:

Do góry