reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

agnieszka już chyba czas nastawić się na brak snu:-)
znając siebie to nawet jeżeli Tymek będzie slicznie przesypiał nocki to ja pewnie bede sie budziła i sprawdzała czy wszytsko z nim dobrze - tak więc nastawiam się na niespanie;-)

reklama
znając siebie to nawet jeżeli Tymek będzie slicznie przesypiał nocki to ja pewnie bede sie budziła i sprawdzała czy wszytsko z nim dobrze - tak więc nastawiam się na niespanie;-)
ja tak mam do tej pory z Natalka, ze budze sie jak tylko sie przekręci, a jak bedzie dwójka to juz nawet nie chce myśleć

Ja bez problemu przesypiam noce,wstaję tylko raz max 2 razy do toalety.
Ale niestety mam tego paciorkowca.W czwartek znowu do lekarza i znowu 100zł brak.Kurcze miałam nadzieję że już mnie przyjmie w szpitalu.Cholera już mam dosyć tego wydawania kasy.A za to badanie tez 40 zł zapłaciłam.Wkurzona jestem!!!!:wściekła/y:
Do dziewczyn u których wykryto tego paciorkowca,miałyście podawany jakiś antybiotyk,bo dzwoniłam przed chwilą do tej mojej lekarki i powiedziała że mi jakiś antybiotyk da.

Kamu: ale to dość drogo płaciłaś, bo ja za paciorkowca też płaciłam komercyjnie, a tylko 20 PLN. Ja na szczęście nie mam, ale jeszcze przed badaniem lekarka mi mówiła, że jakby co, to antybiotyk dostanę ja przy porodzie, aczkolwiek logiczniejsze wydaje się podanie go wcześniej... chyba najlepiej będzie, jak zastosujesz się do tego, co Ci powie Twój lekarz.

o a ja sobie całkiem zapomniałam, że robiłam badanie bakteriologiczne juz ponad tydzien temu i nawet nie znam wyniku:baffled:
ale skoro w piatek ide na badanie to juz się dowiem - póki co i tak nie rodzę wiec na antybiotyk będzie czas:tak:
kamu - mnie też zawsze boli portfel jak muszę wydać na coś co takie niematerialne

ja za badanie bakteriologiczne płaciłam 30 zł:baffled: ale się opłaciło bo niczego mi nie wyhodowali:-p gin powiedział, ze wszystko dobrze:-) co do narzekań to mi plecy nie wyrabiają, w nocy ciężko przerzucać się na boki bo ciągle coś mnie boli:baffled: Mały bardzo boleśnie wpycha nogę pod lewe żebro:szok: i w nocy co godzina wycieczka do wc:baffled: bóle jak na miesiączkę i ciągłe stawianie się brzucha:baffled: czyli standardowy pakiet każdej ciężarnej:-p

kurcze dziewczyny wy prawie wszystkie zrobiłyście to badanie a ja jak pytałam o to ginki to stwierdziła po co to robić jak wszystkie wyniki mam bardzo dobre:wściekła/y::baffled: moge to jakos sama zrobic? tak dla siebie zeby miec spokojna głowę.

U nas to badanie kosztuje 30 zł ale że wyszedł ten paciorkowiec i trzeba było zrobić antydiagram czy jak to się tam nazywa to jest dodatkowo płatne i dlatego 40 zł.Już mam dosyć tych badań.Dobrze że oboje z mężem zarabiamy bo inaczej to sobie tego nie wyobrażam

kurcze dziewczyny wy prawie wszystkie zrobiłyście to badanie a ja jak pytałam o to ginki to stwierdziła po co to robić jak wszystkie wyniki mam bardzo dobre:wściekła/y::baffled: moge to jakos sama zrobic? tak dla siebie zeby miec spokojna głowę.

moja gin stwierdziła to samo i sama nie wiem:-(.
martwie sie tymi nawracajacymi grzybicami.

reklama
Kicrym i Agnieszka mój gin stwierdził to samo co u Was, że po co mi to badanie jak wszystko dobrze i jak przenoszę ciążę to przed porodem zrobią mi w szpitalu, ale powiedziałam że chce zrobić dla swojego spokoju, no i w razie jak mnie poród wcześniej zaskoczy, żeby w szpitalu wiedzieli, że nic nie mam:laugh2: to jest badanie odpłatne, tak więc można je zrobić bez skierowania;-) mi co prawda dał kartkę na której coś tam napisał, ale babka z laboratorium tylko na to zerknęła i sama wiedziała o co chodzi:-p a tak w ogóle to dziś po obejrzeniu wyniku mój gin tylko stwierdził "a nie mówiłem, że wszystko w porządku:-D

Do góry