reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy wczesnej ciąży

Hej!

Chciałam Was podpytać kiedy zauważyłyście pierwsze objawy ciąży?

Owulacja była 11.07 (tak mówiło flo i na. 90% test owu też to pokazał) i od kilku dni zaczęłam czuć znaczne zmęczenie, temperatura ciała cały czas w okolicach 37,3. Do tego pojawiły się lekkie biegunki i drażliwe sutki, nudności żadnych nie mam, tydzień po owulacji uczucie wzdętego brzucha na dole i kłucie w jajnikach. Jedyne co się zmieniło to zdecydowanie mocniej czuję zapach papierosów i zrobiło mi się niedobrze od zapachu mięsa. Niby wszystko (oprócz tych zapachów) pasuje pod objawy typowe przed okresem, ale jakaś część mnie próbuje wierzyć, że może jednak się udało, a z drugiej strony nie chce się nakręcać. Na betę i testy to jeszcze za wcześnie bo dopiero minęło 9 dni od owulacji :(

Więc jestem ciekawa czy miałyście jakieś objawy na tak wczesnym etapie i czy to w ogóle możliwe
Ja juz po tygodniu (moze nawet szybciej) od zapłodnienia czulam ze jest inaczej niz zwykle przed okresem. Mysle ze trzeba bardzo dobrze znac swoj organizm. Mnie narywalo w krzyżu, bylam mocno zmęczona i troche bolal mnie dol brzucha. Dla mnie to były sygnaly żeby szybko zrobić test, ktory byl pozytywny 11dpo. Jak juz byl pozytywny to z nietypowych objawow doszedl zatkany nos :) trzymam za Ciebie kciuki!

reklama
Hej!

Chciałam Was podpytać kiedy zauważyłyście pierwsze objawy ciąży?

Owulacja była 11.07 (tak mówiło flo i na. 90% test owu też to pokazał) i od kilku dni zaczęłam czuć znaczne zmęczenie, temperatura ciała cały czas w okolicach 37,3. Do tego pojawiły się lekkie biegunki i drażliwe sutki, nudności żadnych nie mam, tydzień po owulacji uczucie wzdętego brzucha na dole i kłucie w jajnikach. Jedyne co się zmieniło to zdecydowanie mocniej czuję zapach papierosów i zrobiło mi się niedobrze od zapachu mięsa. Niby wszystko (oprócz tych zapachów) pasuje pod objawy typowe przed okresem, ale jakaś część mnie próbuje wierzyć, że może jednak się udało, a z drugiej strony nie chce się nakręcać. Na betę i testy to jeszcze za wcześnie bo dopiero minęło 9 dni od owulacji :(

Więc jestem ciekawa czy miałyście jakieś objawy na tak wczesnym etapie i czy to w ogóle możliwe
U mnie były to bóle podbrzusza o wiele mocniejsze niż w przypadku zwykłego okresu a okres nie nadchodzil🤣 no i ból piersi, też o wiele większy niż normlanie przy miesiączek

Hejka. Jestem tu nowa. Nie staramy sie z mezem o dziecko bo mąż nie chce bo oprócz wspólnego ma jeszcze dwoje z poprzedniego małżeństwa. (Niestety żona mu zmarła) no ale idąc dalej. zdażyło nam się dwa razy w tym miesiącu nie zabezpieczyć. Okres spóźnia mi się 5 dzień. Według kalendarzyka kochaliśmy się bez zabezpieczenia w dzień owulacji i 2 dni po. Niewiem bo tego nie kontroluje. Ale od 2 tyg bolą mnie piersi bo bokach , co chwile kłucie w podbrzusza i jeden dzień skurczy jak na @ miałam . Czasem mdłosci. testy negatywne. Zrobiłam 3. Ostatni dzisiaj. A przytulanko było 4 i 6 lipca
Czy myślicie jak ja ze test już by był pozytywny jakby była ciąża?

Ostatnia edycja:
Hejka. Jestem tu nowa. Chciałabym mieć drugie dziecko ale mąż nie chce bo oprócz wspólnego ma jeszcze dwoje z poprzedniego małżeństwa. (Niestety żona mu zmarła) no ale idąc dalej niestaramy się o dziecko. Ale zdażyło nam się dwa razy w tym miesiącu nie zabezpieczyć. Okres spóźnia mi się 5 dzień. Według kalendarzyka kochaliśmy się bez zabezpieczenia w dzień owulacji i 2 dni po. Niewiem bo tego nie kontroluje. Ale od 2 tyg bolą mnie piersi bo bokach , co chwile kłucie w podbrzusza i jeden dzień skurczy jak na @ miałam . Czasem mdłosci. testy negatywne. Zrobiłam 3. Ostatni dzisiaj. A przytulanko było 4 i 6 lipca
Czy myślicie jak ja ze test już by był pozytywny jakby była ciąża?
W sensie oszukałaś męza, zeby zaliczyc kontrolowaną wpadkę?

2 tygodnie po ostatnim niezabezpieczonym stosunku zrob test.

Edit.
Ej no tak to na poczatku zabrzmialo @madziulka_91 🤷‍♀️ Autorka wyjasnila, zwracam honor.

Ostatnia edycja:
W sensie oszukałaś męza, zeby zaliczyc kontrolowaną wpadkę?

2 tygodnie po ostatnim niezabezpieczonym stosunku zrob test.
Nie w takim sensie. Mąż jest świadomy tego co robi. Niby we mnie nie skończył. Ale obawa zawsze jest. Poprostu zabrakło nam gumek na wczasach a akurat mieliśmy ochotę na siebie. Też widzi że nie mam okresu i wie z czym może się to wiązać. No ale testy negatywne. A ginekolog za tydzień.

Nie w takim sensie. Mąż jest świadomy tego co robi. Niby we mnie nie skończył. Ale obawa zawsze jest. Poprostu zabrakło nam gumek na wczasach a akurat mieliśmy ochotę na siebie. Też widzi że nie mam okresu i wie z czym może się to wiązać. No ale testy negatywne. A ginekolog za tydzień.
No to jezeli jest 14 dni po i testy negatywne, to ciąze mozna wykluczyć

No to jezeli jest 14 dni po i testy negatywne, to ciąze mozna wykluczyć
Też mi się tak wydaje. No ale jestem panikarą 😉i wolę się dopytać. Bo się naczytalam na forach że testy wychodziły negatywne a ciąża była . A wolałabym nie bo to ma byc wspolna decyzja a nie wpadka
nic no zobaczę co za tydzień powie ginekolog chyba a że wcześniej dostane @. Ale dzięki za odpowiedź

Ostatnia edycja:
Też mi się tak wydaje. No ale jestem panikarą 😉i wolę się dopytać. Bo się naczytalam na forach że testy wychodziły negatywne a ciąża była . A wolałabym nie bo to ma byc wspolna decyzja a nie wpadka
nic no zobaczę co za tydzień powie ginekolog chyba a że wcześniej dostane @. Ale dzięki za odpowiedź
Jeśli razem zdecydowaliście uprawiać seks bez zabezpieczenia to w takim razem podjeliście wspólnie decyzję o ewentualnej wpadce 🫢

Dobra bo sie robi temat moich decyzji a nie o tym forum😂😂 pytam się czy uważacie czy warto robić jeszcze test bo minęło od ostatniego bez gumy 16 dni. Czy nie. Bo i tak sa negatywne. Bo tak jak pisałam na innych forach pisali ze testy negatywne a i tak ciąża była . A idę do ginekologa za tydzień.

Ostatnia edycja:
reklama
Dobra bo sie robi temat moich decyzji a nie o tym forum😂😂 pytam się czy uważacie czy warto robić jeszcze test bo minęło od ostatniego bez gumy 16 dni. Czy nie. Bo i tak sa negatywne. Bo tak jak pisałam na innych forach pisali ze testy negatywne a i tak ciąża była . A idę do ginekologa za tydzień.
Zrób betę, będziesz mieć 100% pewności

Do góry