reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy wczesnej ciąży

Hej!

Chciałam Was podpytać kiedy zauważyłyście pierwsze objawy ciąży?

Owulacja była 11.07 (tak mówiło flo i na. 90% test owu też to pokazał) i od kilku dni zaczęłam czuć znaczne zmęczenie, temperatura ciała cały czas w okolicach 37,3. Do tego pojawiły się lekkie biegunki i drażliwe sutki, nudności żadnych nie mam, tydzień po owulacji uczucie wzdętego brzucha na dole i kłucie w jajnikach. Jedyne co się zmieniło to zdecydowanie mocniej czuję zapach papierosów i zrobiło mi się niedobrze od zapachu mięsa. Niby wszystko (oprócz tych zapachów) pasuje pod objawy typowe przed okresem, ale jakaś część mnie próbuje wierzyć, że może jednak się udało, a z drugiej strony nie chce się nakręcać. Na betę i testy to jeszcze za wcześnie bo dopiero minęło 9 dni od owulacji :(

Więc jestem ciekawa czy miałyście jakieś objawy na tak wczesnym etapie i czy to w ogóle możliwe
Ja juz po tygodniu (moze nawet szybciej) od zapłodnienia czulam ze jest inaczej niz zwykle przed okresem. Mysle ze trzeba bardzo dobrze znac swoj organizm. Mnie narywalo w krzyżu, bylam mocno zmęczona i troche bolal mnie dol brzucha. Dla mnie to były sygnaly żeby szybko zrobić test, ktory byl pozytywny 11dpo. Jak juz byl pozytywny to z nietypowych objawow doszedl zatkany nos :) trzymam za Ciebie kciuki!

reklama
Hej!

Chciałam Was podpytać kiedy zauważyłyście pierwsze objawy ciąży?

Owulacja była 11.07 (tak mówiło flo i na. 90% test owu też to pokazał) i od kilku dni zaczęłam czuć znaczne zmęczenie, temperatura ciała cały czas w okolicach 37,3. Do tego pojawiły się lekkie biegunki i drażliwe sutki, nudności żadnych nie mam, tydzień po owulacji uczucie wzdętego brzucha na dole i kłucie w jajnikach. Jedyne co się zmieniło to zdecydowanie mocniej czuję zapach papierosów i zrobiło mi się niedobrze od zapachu mięsa. Niby wszystko (oprócz tych zapachów) pasuje pod objawy typowe przed okresem, ale jakaś część mnie próbuje wierzyć, że może jednak się udało, a z drugiej strony nie chce się nakręcać. Na betę i testy to jeszcze za wcześnie bo dopiero minęło 9 dni od owulacji :(

Więc jestem ciekawa czy miałyście jakieś objawy na tak wczesnym etapie i czy to w ogóle możliwe
U mnie były to bóle podbrzusza o wiele mocniejsze niż w przypadku zwykłego okresu a okres nie nadchodzil🤣 no i ból piersi, też o wiele większy niż normlanie przy miesiączek

Hejka. Jestem tu nowa. Nie staramy sie z mezem o dziecko bo mąż nie chce bo oprócz wspólnego ma jeszcze dwoje z poprzedniego małżeństwa. (Niestety żona mu zmarła) no ale idąc dalej. zdażyło nam się dwa razy w tym miesiącu nie zabezpieczyć. Okres spóźnia mi się 5 dzień. Według kalendarzyka kochaliśmy się bez zabezpieczenia w dzień owulacji i 2 dni po. Niewiem bo tego nie kontroluje. Ale od 2 tyg bolą mnie piersi bo bokach , co chwile kłucie w podbrzusza i jeden dzień skurczy jak na @ miałam . Czasem mdłosci. testy negatywne. Zrobiłam 3. Ostatni dzisiaj. A przytulanko było 4 i 6 lipca
Czy myślicie jak ja ze test już by był pozytywny jakby była ciąża?

Ostatnia edycja:
Hejka. Jestem tu nowa. Chciałabym mieć drugie dziecko ale mąż nie chce bo oprócz wspólnego ma jeszcze dwoje z poprzedniego małżeństwa. (Niestety żona mu zmarła) no ale idąc dalej niestaramy się o dziecko. Ale zdażyło nam się dwa razy w tym miesiącu nie zabezpieczyć. Okres spóźnia mi się 5 dzień. Według kalendarzyka kochaliśmy się bez zabezpieczenia w dzień owulacji i 2 dni po. Niewiem bo tego nie kontroluje. Ale od 2 tyg bolą mnie piersi bo bokach , co chwile kłucie w podbrzusza i jeden dzień skurczy jak na @ miałam . Czasem mdłosci. testy negatywne. Zrobiłam 3. Ostatni dzisiaj. A przytulanko było 4 i 6 lipca
Czy myślicie jak ja ze test już by był pozytywny jakby była ciąża?
W sensie oszukałaś męza, zeby zaliczyc kontrolowaną wpadkę?

2 tygodnie po ostatnim niezabezpieczonym stosunku zrob test.

Edit.
Ej no tak to na poczatku zabrzmialo @madziulka_91 🤷‍♀️ Autorka wyjasnila, zwracam honor.

Ostatnia edycja:
W sensie oszukałaś męza, zeby zaliczyc kontrolowaną wpadkę?

2 tygodnie po ostatnim niezabezpieczonym stosunku zrob test.
Nie w takim sensie. Mąż jest świadomy tego co robi. Niby we mnie nie skończył. Ale obawa zawsze jest. Poprostu zabrakło nam gumek na wczasach a akurat mieliśmy ochotę na siebie. Też widzi że nie mam okresu i wie z czym może się to wiązać. No ale testy negatywne. A ginekolog za tydzień.

Nie w takim sensie. Mąż jest świadomy tego co robi. Niby we mnie nie skończył. Ale obawa zawsze jest. Poprostu zabrakło nam gumek na wczasach a akurat mieliśmy ochotę na siebie. Też widzi że nie mam okresu i wie z czym może się to wiązać. No ale testy negatywne. A ginekolog za tydzień.
No to jezeli jest 14 dni po i testy negatywne, to ciąze mozna wykluczyć

No to jezeli jest 14 dni po i testy negatywne, to ciąze mozna wykluczyć
Też mi się tak wydaje. No ale jestem panikarą 😉i wolę się dopytać. Bo się naczytalam na forach że testy wychodziły negatywne a ciąża była . A wolałabym nie bo to ma byc wspolna decyzja a nie wpadka
nic no zobaczę co za tydzień powie ginekolog chyba a że wcześniej dostane @. Ale dzięki za odpowiedź

Ostatnia edycja:
Też mi się tak wydaje. No ale jestem panikarą 😉i wolę się dopytać. Bo się naczytalam na forach że testy wychodziły negatywne a ciąża była . A wolałabym nie bo to ma byc wspolna decyzja a nie wpadka
nic no zobaczę co za tydzień powie ginekolog chyba a że wcześniej dostane @. Ale dzięki za odpowiedź
Jeśli razem zdecydowaliście uprawiać seks bez zabezpieczenia to w takim razem podjeliście wspólnie decyzję o ewentualnej wpadce 🫢

Dobra bo sie robi temat moich decyzji a nie o tym forum😂😂 pytam się czy uważacie czy warto robić jeszcze test bo minęło od ostatniego bez gumy 16 dni. Czy nie. Bo i tak sa negatywne. Bo tak jak pisałam na innych forach pisali ze testy negatywne a i tak ciąża była . A idę do ginekologa za tydzień.

Ostatnia edycja:
reklama
Dobra bo sie robi temat moich decyzji a nie o tym forum😂😂 pytam się czy uważacie czy warto robić jeszcze test bo minęło od ostatniego bez gumy 16 dni. Czy nie. Bo i tak sa negatywne. Bo tak jak pisałam na innych forach pisali ze testy negatywne a i tak ciąża była . A idę do ginekologa za tydzień.
Zrób betę, będziesz mieć 100% pewności

Do góry