reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

Kiwaczku to tak jak u mnie :-( Wprawdzie nie wymiotuje,bo chyba bym musiala sie zmusic,ale robi mi sie czasem niedobrze i przy tym w glowie mi sie kreci :baffled: Ja tez nie mialam nudnosci na poczatku ciazy i chyba teraz nadrabiam,ale mam nadzieje ze niedlugo przejdzie.Oprocz tego mam straszna zgage i czasami mam wrazenie,ze to przez ta zgage mi niedobrze.

reklama
dziewczyny! mi na zgagę ( chociaż nie mam aż takiej intensywnej) pomaga gorące mleko. Nudności nie mam, ale wiem co czujecie bo mialam na początku ciąży. Ja czasami czuję jakbym miała kolkę z boku, nie wiem czy to coś złego, bo to pierwsza ciąża, ale idę w czwartek do lekarza to się zapytam. Dziewczyny trzymajcie się i wszystkim życzę powrotu do formy, bo pogoda sprzyja (przynajmniej u mnie na Śląsku):-)

Madzia a jak u Ciebie z morfologią? Bo u mnie kiepsko i tak się zastanawiam, że może to anemia zapodaje nam te mdłości?
Ja robię w tym tygodniu analitykę a przyszłym mam wizytę u mojej ginki to na pewno dopytam. Ale dokuczają mi te mdłości okropnie i jestem słaba jak mucha :-( A miała być bomba energetyczna w II trymestrze :baffled:

No u mnie też z tą bombą energetyczną nie bardzo: tzn. psychicznie i owszem góry bym przenosiła, ale generalnie sił tylko starcza mi na planowanie, a z realizacją gorzej...dziś na przykład miałam doczyszczać mocno zapuszczoną kuchnię, a po rzetelnym posprzątaniu jednej szafki czuję się, jakbym 200-metrowy dom wysprzątała :)
I też mam to uczucie kolki, praktycznie po każdym najlżejszym nawet posiłku, ale to podobno od ściśnięcia żołądka i nie ma na to rady specjalnie oprócz lekkostrawnej diety i częstych a malutkich posiłków; mnei pomaga także położenie się zupełnie na płasko po jedzeniu, albo chodzenie bo wtedy brzuch tak żołądka nie uciska - najgorsze jest siedzenie, bo wtedy czuję, jakbym miała cały żołądek w gardle

Witam Wszystkich,
uff czyli ta kolka od przejedzenia sie bierze, aa no to wszystko wyjaśnia:tak: ;-)Słuchajcie a nie puchną wam może nogi, mi nigdy wcześniej sie takie przypadłości nie zdarzały, a teraz mam jedną(!) nogę jak balonik:confused: Jedynie jak poleżę troche z noga przy suficie to jest jakis pozytywny efekt ale niestety nie na długo:baffled:
pozdrawiam

no wlasnie chcialabym wiedziec jak to z ta morfologia u mnie,ale niestety mialam badania robione tylko raz i to na poczatku ciazy tzn. w 11tyg :baffled: Ide za tydz do poloznej,to moze mnie wysle na jakies badania,a nie tylko standardowe mierzenie cisnienia :wściekła/y:Na szczescie nudnosci juz ustapily,ale moze tez z tego powodu,ze przez oststnie 3 dni malo jadlam,bo nie mam apetytu,co zawdzieczam przeziebieniu :-(przez co tez 1,5 kg do tylu.
A bomba energetyczna ze mnie taka,ze nie mam sily od dwoch dni z lozka wyjsc- to akurat zwalam na przeziebienie,ale generalnie moja forma do bani- od poczatku ciazy systematycznie ciagnie w dol.Przejde sie pol godziny i juz jestem zasapana :-( nie mowiac juz o wchodzeniu po schodach.
Co do zgagi to mam nawet dobry syrop o przeobrzydliwie anyzkowym smaku,ale pomaga na szczescie,bo co do mleka to raczej sie nie skusze,a tym bardziej na cieple.Ale jestem wybredna!
No to sobie troche pomarudzilam;-)

Mnie tez ciezko ale co tam pocieszam sie, ze pewnie bedzie jeszcze gorzej;-)
Mam slabe wyniki krwi
HB - 12,3
WBC - 9,1
PLT - 247
RBC - 3,68
PCV - 36,9
MCV - 100,2
MCH - 33,3
MCHC - 33,2
RDW - 17,3
MPV - 10,7
Czy ktos sie na tym zna:confused::confused::confused:
i co zrobic zeby podwyzszyc wynik hemoglobiny i erytrocytow:confused:
Lekarka nic nie mowila ale sprawdzilam na necie i sa ponizej normy!:-:)sorry2:

Renia, hemoglobinkę masz znakomitą :-) nie masz się co martwić. Norma przy hemoglobinie to 11,2 - 16- jak dobrze pamiętam ( wiem bo jestem Honorowym dawcą krwi ) a Twój wynik 12,3 jest jak najlepszy. Ale jeśli faktycznie chcesz podwyższyć czyli w tym wypadku podwyższyć żelazo we krwi to wcinaj ( a raczej wcinajcie ) wszystko co zielone : sałata,kapusta ,szpinak a także czerwone mięsko.

reklama
Madzia737 dziwnie ze mialas tylko raz te badania krwi ja już mialam robione 3 razy od początku ciąży( chodzę do państwowego lekarza a nie prywatnie):blink:

u mnie badania krwi wychodzą dobrze- przynajmniej tak mówi moja lekarka także jej wierze. Tylko ta kolka mi czasami dokucza, ale jak nie tylko mnie to znaczy że nie jestem wyjątkiem:confused:

Do góry