reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

JuliaK badzo sie ciesze,ze wszystko w porzadku :-D
Ja juz kilka razy mialam takie bole,a raczej skurcze i dobrze sie strachu przy tym najadlam.Wprawdzie po paracetamolu przechodzilo ale nie ne dlugo,w sumie to takie skurcze calodniowe.Wyczytalam gdzies ostatnio,ze moze byc to spowodowane stresem lub jednorazowym zdenerwowaniem,pytalam tez poloznej,ale ona oczywiscie stwerdzila,ze bole brzucha w ciazy to normalne- i wlasnie tak to jest z ta opieka medyczna w Anglii.
Kania w 100%sie z toba zgadzam co do standardu opieki zdrowotnej na Wyspach,a co do szpitala,w ktorym mam rodzic,to pomimo tego ,ze jest z 5 razy wiekszy od tego ,ktory mamy w Opolu,to "do piet mu nie dorasta" :baffled: Ale coz,ja tez nie moge sobie pozwolic na porod w Polsce,a tutaj to i tak podobno wybralam najlepszy.

reklama
przepraszam, ze Was zaiedbuje ale nas choroby nie puszczaja
synek pomimo tygodniowych zastrzykow z antybiotyku dalej nie za dobrze sie czuje
o 11 jedziemy do lekarza
prosze trzymajcie kciuki zeby sie nie sklonczylo szpitalem bo chyba tego nie wytrzymam :-(

Roni21, mocno trzymam kciuki, bo doskonale wiem co to znaczy pobyt dziecka w szpitalu:-(

A mnie dziewczyny wróciły mdłości :-( co prawda bez wymiotów ale cały czas mi teraz niedobrze i czuję się kiepskawo. Torchę to dziwne bo nie ma tak na pawdę z czym iść do lekarza, ale martwi mnie taki nagły spade formy. To już trzeci dzien. Czy spotkało Was może coś takiego?

A mnie dziewczyny wróciły mdłości :-( co prawda bez wymiotów ale cały czas mi teraz niedobrze i czuję się kiepskawo. Torchę to dziwne bo nie ma tak na pawdę z czym iść do lekarza, ale martwi mnie taki nagły spade formy. To już trzeci dzien. Czy spotkało Was może coś takiego?

może jakiś wirus cię dopadł? ja też się nieraz słabiej czuje ale ja mam zawsze niziutkie ciśnienie i nieraz na to zwalam:-) mdłości to dawno nie miałam, ale teraz taka pogoda że organizm szaleje!

Mdłości mogą mieć też przyczynę czysto pokarmową: mnie się okazjonalnie zdarzają, z przejedzenia: przy czym przejedzenie oznacza np. obiadek jak dla niejadka:) Po prostu żołądek upchnięty gdzieś pod żebrami nie mieści zdawałoby się małych porcji pożywienia

nie martw się Kiwaczku
mi też pojawiły się delikatne poranne "zamulenia" - zjem sniadanko i godzinka najlepiej położyć się i nie ruszać
Ale zauważyłam, że picie wody mi pogaga w tej sytuacji
Dużo optymizmu życzę

Kiwaczka... może się po prostu czymś podtrułaś i znowu przejdzie :-)

A ja się lekko zmartwiłam moim antybiotykiem :baffled: należy do grupy uszkadzających płód... ehh... ale tłumacze to tym, że ginekolog się lepiej zna niż ja :szok: Brała może któraś z was Ciprobay Uro?

JuliaK: myślę, że ginekolog wie co robi no i ma stosowne doświadczenie praktyczne, na pewno ten lek już ciężarnym zapisywał i wie, jakie są skutki - jakby wiedział, że są fatalne, to by przecież nie zapisywał? Ku pocieszeniu w ogóle: moja mama w ciaży ze średnią siostrą brała gentamycynę i szereg innych leków potencjalnie uszkadzających płód, do tego miała operację stomatologiczną z pełnym znieczuleniem, a siostra urodziła się idealnie zdrowa. Jeśli jednak bardzo Cię to niepokoi to może idź jeszcze po weryfikację leczenia do innego lekarza?

reklama
JuliaK lekarz na 100% wie co robi i nie dałby Ci antybiotyku który miałby uszkodzić dzidzię!
Ja się zastanawiam czy te moje nudności to tez nie jest jakaś infekcja dróg moczowych (bo podobno daje czasem takie uczucie), więc chyba jutro pobiegnę z moczem do badania. Na razie nudności utrzymują się w świetnej formie (ale nie miałam ich wcale na początku ciąży, więc chyba teraz nadrabiam:-().

Do góry