reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

Chyba też musze spróbowqc z tymi krakersami, bo moje wymioty osiągają mega rozmiary. Normalnie wystarczy, że coś się napije i odrazu lece to oddać. Dzidzia nie ma z czego rosnać ... najwyżej niech ciągnie ze mnie. Swoją drogą to martwi mnie to, bo myślałam, że do tej pory już mi przejdzie.

reklama
Mamusiusynusia wspolczuje Ci kochana z tymi wymiotami, ja juz dawno mam spokoj a podobno z blizniakami jest gorzej i dluzej. Zycze Ci aby jak najszybciej sie to skonczylo i zebyscie razem z dzidzia odpoczely!

Witajcie Lipcóweczki :-) Ja na początku ciąży cieszyłam się, że nic mi nie dolega poza ogromną sennością ale od kilku tygodni męczą mnie nudności przez 24 h na dobę :baffled: I tak dobrze że nie wymiotuję. Apetyt, owszem, dopisywał ale do czasu. Teraz nic mi nie smakuje i wszystko jest zbrzydłe okropnie. Właściwie to nie bardzo mam co pić i co jeść :baffled:. Do tego lodówka, jako źródło przeraźliwego "smrodu", jest obsługiwana wyłącznie przez mojego kochanego męża. Mam nadzieję, że już wkrótce to się skończy bo męczę się okropnie.

Anecia łączę się z Tobą w cierpieniu, bo mam dokładnie to samo, i trwa to już od ok początku 6 tygodnia.W wigilię to zjadłam tylko barszcz , no i następnego dnia też na obiad barszcz, a potem buraczki :-D:-D, czasem mnie na coś najdzie, ale zapachy z lodówki są nie do zniesienia.Tez mam nadzieję na poprawę :tak:w najbliższym czasie.

Mamusiasynusia jak masz takie bardzo dokuczające wymioty to powiedz o tym na wizycie, i uważaj żebyś nie odwodniła się , w takich przypadkach potrzeba jest kroplówka podana w szpitalu.Trzymam kciuki aby przeszło Ci jak najszybciej, dbaj o siebie.

Ja od trzech tygodni cierpię na zgagę. Nie pomaga rennie, gealcid. Próbowałam jeść nietłusto i niesłodko - brak skutku. Na trochę pomagają migdały. No i kiedy jem jest dobrze - gorzej potem :tak:
Poza tym mam mdłości (przeszkadzają mi zapachy łazienkowe - żel pod prysznic, szampon do włosów, perfumowany papier toaletowy). Wieczorem mam wielkie problemy z myciem zębów.
Poza tym zaczął mnie pobolewać kręgosłup (tłuszczyku na brzuszku niestety przybyło).

witajcie kate23 i anecia76!!!!!

justine mi tez sie brzuszek zaokraglil az sie niektorzy dziwia ale to tylko tluszczyk,dzidzia jest troche nizej i jeszcze taka malutka. az sie dziwie ze przez te 3 mce przytylam tylko 1kg,moze to przez te wymioty,ale przeciez nie bylo az tak zle.mam nadzieje ze duzo mi nie przybedzie,bo jak mowi moja ggin PO nie wiadomo co z tym zrobic:)pozdrawiam

Renek no właśnie podobno przy ciąży mnogiej dłuzsze są te wymioty. Moja koleżanka ma miec trojaczki to prawie do 20 tygodnia ją męczyło.
Wypróbowałam dziś numer z sucharkami i ... nic, bez zmian.
Mi też w łazience śmierdzi niesamowicie.
Wczoraj to do 2 w nocy mnie męczyło. Mam nadzieje, że niedługo to się skończy, podobno po 12 tygodniu mija - to mi już niewiele zostało. Miejmy nadzieje, że tak będzie.
Dziewczynki wspólczuje wam bardzo.

A ja spuchłam prawodpodobnie woda zatrzymuje mi się w ograniźmie z powodu soli, wiec teraz nie pozostanie mi nic innego jak jeść nie urzywając tego "przysmaku". Gebe mam jak balon okragłą włosy wypłowiałe i starsznie się sobie nie podobam i taka pójde na sylwestra brzydka jak baba od garów łeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:sad:

a mi powoli lepiej......
niestety jednak o sylwestrze moge zapomniec bo stan zdrowia nie pozwala
takich dolegliwosci jak zgaga nie mam na szczescie
co do zapachów no to owszem chyba nie ma takiego który by mnie nie draznił:baffled:

reklama
Do góry