reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

Sylcia 31 biore Prenatal i dodatkowo folic.
Dziewczyny jaka jestem wkurzona poszłam dzisiaj do lekarza ktory pracuje w Tychach z polecenia dostalam do Niego numer. co sie okazalo mam niesamowita nadzerke ale nic teraz nie da sie zrobic wiec musze czekac nikt mi tego wczesniej nie powiedzial. Przeciez w szpitalu bylam badana przez samego PANA ORDYNATORA w jaki sposob nie bede opisywac to nie lekarz tylko weterynarz a i zwierzeta powinno sie po ludzku traktowac.
Pobrano mi dzisiaj wymaz co zaden inny tego nie uczynil a ja chodze prywatnie i mowilam ze jak trzeba jakies badania to zrobie.
Jestem na rozdrozu gdyz nie wiem ktorego lekarza wybrac z mojego miasta czy z akademi med.
Widzialam moje malenstwo dzisiaj lekarz nie mogl sobie poradzic z nim widzialam jak szaleje i odbija sie nozkami cudowne stopy widzialam paluszki plakac mi sie chce...bylo to cudowne

reklama
ja jakos ani sie nie zaokraglam ani nic nie czuje sie ciążowo,wymiotowalam ostatnio w sobote wieczorem, i to wszytsko,czekam jak zmilowania tego usg,
moze sprobujcie na wymioty migdaly-mi pomogly a wogle to pomoglo mi wmawianie sobie zeby nie wymiotowac,moze taka autosugestia tez dziala,pamietam jak jakis mc temu bylam w pracy i wymiotowalam calą noc i jeszcze pol godz przed pracą,ale jak wyszlam z domu i tam dotarlam przegryzalam suchą bułke i jogurt naturalny i wmawialam sobe ze nie moge wymiotowac-i poskutkowalo,
te nudnosci w ciazy to mnie nieraz zaskakiwaly,jak juz sie przyzwyczailam ze sa wieczorem i w nocy to jak juz wszystko ucichlo jakies 3 dni temu obudzilam sie nad ranem z wilczym glodem,az mnie zolodek bolal, zjadlam pare lyzek jogurtu i do kibelka-i znowu zaczelam sobie wmawiac zeby nie wymiotowac-cudem ulzylo mi,szybko polozylam sie na boku i tak lezalam kilka godzin,nudnosci nie wrocily do dzis.ciekawe co jeszcze mnie czeka:)

Jagola właśnie dziś po południu przyniosłam do domu prenatal complex w kapsułkach, ma on w sobie imbir który działa pzeciw wymiotnie i ma hamować mdłości, poleciła mi go Pani z apteki.Zobaczymy za parę dni jak to będzie:tak:

sylcia31 ja caly czas biore ten prenatal z imbirem,ale szczerze to nie zauwazylam zadnego plywu na wymioty, moze chociaz zurawina w nim zawarta cos wplywa na uklad moczowy,ale kto to wie...

Sylcia 31 ja jak juz pisalam wymiotów nie mialam ale nudnosci od zeszlego tygodnia sa. Może rzeczywiście ten imbir pomaga, i tak jak koleżanka wczesniej jak mi sie chce wymiotowac to gleboko oddycham ide umyc zeby choc czasami opasata zle na mnie wplywa otwieram okno i wmawiam sobie ze zaraz przejdzie.:):-)

Jagola wydaje mi się, że en lekarz u którego teraz byłas jest lepszy, bo zrobiła ci więcej badań, ale to od ciebie zależy. Ważne, abyś dobrze się przy nim czuła.

Ja barałam na początku ciąży Prenatal, ale teraz ne daje rady go łykac, bo zaraz potem wymotuje jak mam taką wielką tabletke połknąć. Zaczne go łykac jak mi przejdą wymioty. Naraze mój gin powiedzał, że na tym etapie ciąż to Folik tylko wystarczy.

Dzis znowu mam wymioty, ale to pewnie dlatego, że skonczyła mi się woda i dopiero popołudniu ją kupie sobie - jeśli dam rade jechac na zakupy. Jak pije dużo wody to jakoś lepiej mi i nie męczą mnie specery i przytulanka do kibelka.

Nie wiem narazie do stycznia bede chodzic do dwóch ten kazal zrobic mi test min.na hiv vasermana właśnie ten wymaz pobrał. Jest wporzadku dostalam globulki na zapalenie ktore spowodowala nieleczona nadzerka.
Tym jedynym mankamentem jest to ze On pracuje w Tychach a ja mieszkam w Sosnowcu i bede sie bala jak bedzie sie cos dzialo czy dojade.
Tu wezme taksowke i w 5 minut jestem ale z drugiej strony zlikwidowali szpital zostawili tylko dwa oddzialy położ.i ginek. jest grudzień nie wiadomo co zrobia gdzie przeniosa nikt nic nie wie a ja nie chce rodzic w tym drugim naszym szpitalu jezeli maja przeniesc te odddzialy do niego.
Życie trzeba podjąć decyzję....

Mamusiasynusia ja biorę prenatal w kapsułkach, i on jest o tyle fajny że jak nie dasz rady go połknąć, to można zawartość kapsułki wysypać na łyżkę i poić wodą, bez barania wielkiej tablety :tak:

Jagola jak fajny jest lekarz w Tychach to chodź do niego, ja mieszkam w takiej miejscowości że w ogóle nie mam ginekologa i jeżdżę na wizyty ok 30 km :-)

reklama
u mnie wymioty powoli ustepuja ale jak wracaja to ze zdwojona sila.
ja niestety w tej chwili na zastrzykach KAPROGEST jakos tak na wzmocnienie dzidziusia.Poza tym potworne zawroty głowy dreszcze poza tym jakoz zyje.
Jezeli chodzi o spanie to 12godzin w nocy i w dzien ze 2 to juz poprawa

Do góry