reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

Witaj.
Ja także wariuje jak mam kichnąć a jestem w ciąży zagrożonej wiec jak leżałam w szitalu w 5 tyg. to prawie płakałam po kichaniu ponieważ tak jak mówisz czułam kłucie bałam sie ze wszystko zerwę, ale nauczyłam sie trzymać za bodbrzusze nie wiem czy to pomaga ale mniej boli i wmówiłam sobie ze jak tak bede robić to napewno nic sie nie stanie.

reklama
jagola a to mnie nastraszylas,wiesz jak sie czuje tez to mam,trzeba byc dobrej mysli,trzymam za nas kciuki

Normalnie dziewczynki mam to samo, też mam ciąże zagrożona i jak mam kichnąć i trzymam sie za brzuch. Jak wymiotuje to czasami tak mnie ciągnie za dół brzucha, że trzymam się za niego. chyba zaczynam popadac w jakąś fobie.

Ja w pierszą ciąże starciłam, ale póki byłam jescze w ciąży to jadłam na potęge, z Matim to nawet nie jadłam tylko żarłam, nudności sporadyczne miałam i generalnie dobrze sie czułam, a teraz to spacerki do kibelka non stop (chociaz dziś nie jest tak źle), totalny wstręt do jedzenia, a wręcz wmuszam w siebie, bo wiem, że jeśc musze. Wiele m potem nie zostaje w żołądku, bo odrazu lece oddać to do ścieków. Z Matim w ciąży do tej pory to przytułam już 5 kg, a teraz to schudłam. Tą ciąże o niebo gorzej przechodze niż poprzedną.

hi u mnie 9-ty tydz i mdłości od 3 tyg 24godz na dobę.nie znajduję sposobu ale imbiru nie próbowałam choć na samą myśl nie wiem dlaczego robi mi się...

A u mnie mdłości już jakoś ustąpiły... i wręcz przeciwnie zaczynam się przekonywać do jedzenia ... jem dużo i wszystko ... obawiam się, że do marca to będę wyglądać jak balonik.... a brzusio faktycznie już się zaokrągla i zaczya być widoczny... hmm... zwalam to jeszcze na wzdęcia ale kto wie... może to faktycznie już czas na taki "balonik" ;-)

U mnie wymioty trwają już miesiąc....chociaż ostatnie 2 dni jakby trochę lepsze, wczoraj tylko raz w kibelku, dziś też tylko raz....może to już koncówka???mam nadzieję, bo lekarka kazała mi więcej jeść a ja mam ogólnie jadłowstręt przez te wymioty. Narazie 4 kilo mniej na wadze w ciągu jednego mca!!! żadna kuracja odchudzająca tak chyba nie działa jak "miłe" ciąży poczatki :-))))

Pabla to widze, ze masz tak samo jak ja. Mi też chyba powoli wymiocik mijają, wczoraj były tylko mdłości, a dzien wcześniej tylko 2 razy kibelek przytulałam. Jeść dalej nie moge, bo mnie odżuca, ale wczoraj tak chcało m se hamburgera z McDonald, że lazłam do niego prawe 2 km na nogach, zjadłam dwa i ciastko i wróciłam do domu.
Dzis znowu wmusilam w siebie śniadane, bo musiałam wziąść leki.

dziewczyny ja nie wymiotowalam wogóle, ale mdłości miałam czasam mnie pociągło ostatnio od kilku dni nie moge zasnac bo mdli mnire okrutnie zaczelam wiec brac popoludniu witami dla kobiet w ciazy gdyz przxeczytalam ze one zmniejszaja mdlosci. Wiecie ze jest lepiej wczesniej bralam je rano.może to wam pomoże.

reklama
mi tez mijaja mdlosci i jem na maksa; na mieso patrzec nie moge,ale wciskam w siebie :baffled:
ja jak skoncze 3 miesiac to zaczne brac Feminatal; bralam w poprzedniej ciazy i dobrze tolerowalam :tak:

Do góry