reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

reklama
Kurczę, ja też mam brzuszysko jak balon. Wyglądam na jakiś 4 miesiąc :-D.
Nie pamiętam takich atrakcji z pierwszej ciąży :baffled:

JEDNAK TO PRAWDA...KAZDA CIĄŻA TO CO INNEGO....
JA PAMIETAM JAK MOJA SIOSTRA W 1 CIAZY CZULA SIE WYSMIENICIE I POZA BRZUSZKIEM ZADNYCH NIE MILYCH DOLEGLIWOSCI......W DRUGIEJ ZAS CIAZY.......ZYGANKO NA MAXA.....
NO ALE TAK JUZ JEST.....
CHYBA NAJWAZNIEJSZE ZEBY DZIDZI BYLO ZDROWE....CALA RESZTE CHYBA JESTESMY WSTANIE PRZETRWAC

A CO BRZUSZKA....W DRUGIEJ CIAZY SZYBCIEJ GO WIDAC:tak:

POZDROWIONKA CIEPLE

;-) Witam Przyszłe Mamusie.
Moje Maleństwo ma dopiero 8 tygodni. Solidaryzuję się w mdłościach i bólach piersi. Zauważyłam jeszcze jeden objaw... Chyba zaczynam wpadac w histerię.
A tak już na poważnie. Mam pytanie, to moja pierwsza ciąża więc jestem w tym bardzo szczypiorkowa. Po krótce - krwawiłam w 6 tygodniu ciązy i miałam kłujące bóle brzucha. Gino uznał zagrożenie poronieniem, dostałam duphaston i miałam uważać,nie widział poza tym Dzidziusia na USG a HCG miałam wysokie. Teraz na szczęście krawienie ustało, Niunio jest tam gdzie powinien, i lekarz stwierdził brak zagrożenia. :-D
A teraz sedno: niepokoją mnie kłujące bóle w podbrzuszu, krótkotrwałe, przeszywające aż do pochwy. Macie też takie objawy???? Gino nic na to nie powiedział:baffled: Wiem,że powoli tam sie wszystko rozciaga ale zaczynam sie niepokoić. Odetchnę dopiero w 2 trymestrze. Nawet brak dzisiejszych porannych mdłości uznałam za zł omen. Poratujcie w stresie. Takie bóle są normalne??

witaj
jak dobrze pamietam mnie bardzo dlugo cos kuło w podbrzuszu...raz w podbrzuszu a raz tak jakby jajniki...ale jajniki to nie byly bo one w ciązy nie bolą!!!!
na poczatku 4 miesiąca tak mnie bolalo podbrzusze i kulo cos w pochwie ze chodzic nie moglam...dostalam wtedy magneB6 i nospe.....i po 2 tyg ustapilo.....byc moze nie masz powodow do niepokoju.....wiesz jakby nie bylo wszystko tam sie zaczyna zmieniac...powiekszac....no a plamienie....to jest trudne kwestia poniewaz wcale nie musi to znaczyc o czyms najgorszym.....czesto krwawienie wystepuje na poczatku ciazy w momencie kiedy kobieta powinna dostac miesiączke...i jesli dobrze pamietam to moze to trwac przez kolejne 3 miesiace....
Tak czy owak...jedno jest pewne...zawsze lepiej skonsultowac sie z lekarzem niz niepotrzebnie stresowac...a jakby nie bylo ta mala fasolinka juz czuje....

NIE MARTW SIE NAPEWNO BEDZIE WSZYSTKO OKI....ZAUFAJ:tak:

No ja jak na razie pękata na brzuszku nie jestem ... no może czasami od wzdęć :zawstydzona/y: ale zastanawia mnie jedno jak ja sie w marcu w suknie ślubną wbije :szok:

No ale maluch zadecydował, że przy ołtarzyku chce już być no to będzie ;-)

Julia to gratulacje!!!
kolezanka mojej siostry byla w zaawansowanej ciazy i miala piekna syknie bez gorsetu, tylko stan miala wysoki- chyba tak sie mowi; tzn lała sie w dol pod piersiami; slicznie wygladala; Ty tez na pewno bedziesz :tak:

A takie kłucia to nie beda jelita?? które równiez przestawiaja sie na inny tryb pracy bo teraz podwójnie pracuja ja miałam takie dolegliwosci w pierwszej ciazy tak mocne ze az mdlałam z bólu.I równiez nospa m pomogła. tłumaczono mi to tym ze organizm musi cały przestawic swoj funkcjonowanie bo jest ktos jeszcze a nie tylko ty. zzarówno nerki, jelita itd.

u mnie brzuszka poza tłuszczyliem nie ma sladu....

Bardzo dziękuję za gratulacje!! :-D

Jeżeli chodzi o nowe objawy to nie ma żadnych! I choć brzuszek zaczyna sie zaokraglać to bardzo się z tego cieszę!
A suknie faktycznie będę miała taką odciętą pod biustem... A co będę gadać, lepiej pokazać :-) będzie taka tylko kremowa ze złotą wstążką i wstawką ;-)

c160bc48871c3068.jpg

:) no piękna będzie :) panna młoda. Fajny to czas:-)

Ja mam pytanko.
Dziewczyny napiszcie co pijecie, ja szukam nadal.
piję mineralkę ale na dłuższą metę mnie mdli. soczek, słaba herbatka.
biała Herbata, kakao, co jeszcze można???
Na herbatki owocowe mnie odrzuciło :(
heeeeeeellllllpppppp

reklama
Do góry