witam
nie było mnie 3 dni, bo jak zawsze coś
a to mąż miał wolne, a to wizyta gości, a to niespokojny maluszek... ale już was nadrobiłam i zaczynam odpowiadać ;-)
malinka - ja ci nie powiem niestety nic, nie myślałam o mrożeniu mleka więc sie nie dopytywałam.. tyle tylko co na internecie można poczytać i tym. a powiedz mi dlaczego chcesz mrozić mleko? bo rozumiem żeby odciągnąć jak się gdzieś wychodzi, ale wtedy można postawić do lodówki na te 24 godz...
moniqsan dzięki za artykuły, są bardzo pomocne
ech ty mała kusicielko alkoholowa ty
a z tym gazem (w coli np) to jesteś pewna że tak jest jak pisałaś? ja nie neguje, broń boże, po prostu chce się upewnić ;-) i powiedz mi czy to samo dotyczy się picia kawy?
a i jeszcze jedno pytanko - jak to znikanie pewnych napojów (%, czy kawa) ma się do picia herbatek "na mleczko w dydkach"? czy one też znikają z piersi w takim samym czasie jak %?
klauduśka - kochana jak ty posty czytasz
kilka stron wcześniej pisałam że mój synek właśnie po brokule dostał bóli brzuszka
i w sumie do tej pory dalej nie kumam że ten ból nie przyszedł po pierwszym dniu jedzenia tego warzywa tylko tak po 2 czy 3... no jak dla mnie to strasznie dziwne...
malgoss - co do infacolu, dlaczego czekałaś do 4tyg by podać małemu lek? wiecie co jest dziwne? na ulotce pisze że podaje się go od 2 mż... a tutaj w Irlandii podaje się go już od 2tyg
:-) bądź mądry i pisz wiersze
ja dziś zakupiłam te kropelki...(ale jest zbyt wcześnie bym mogła coś powiedzieć na ten temat).... myślę że mały ma kolke :-( :-( co dziennie jem to samo i pije to samo, (wyeliminowałam nawet lody...) więc to nie jest reakcja na coś co zjadłam, zauważyłam że po kąpieli się uspokaja - więc to chyba ewidenty objaw tej nieszczęsnej kolki
czytałam że są to najlepsze kropelki, no ale wiadomo że jak coś działa na jedno dziecko nie znaczy że będzie działało na każde... trzeba przetestować ;-)
trzymam kciuki Malgoss - bo niestety wiem co znaczy płaczący maluch i zdenerwowana bo nie wie co się dzieje i jaka jest przycyzna płaczu dziecka :-(