reklama
Mam jeszcze jedno pytanko: podajecie swoim dzieciom smoczek? Ja starszemu nie podawałam bo i tak go nie zaakceptował, ale Gabrysi daję i sama nie wiem czy robię dobrze. Człowiek się naczyta i nasłucha jakie to szkodliwe, a potem ma wyrzuty sumienia...
patusiaaa- ja przy pierwszej ciazy mialam szwy i byly sciagane skalpelem i nic nie bolalo... teraz nie mialam nic jedynie w srodku ale rozpuszczalne wiec same wychodza...
mamstud- ja mojej corci daje ale ona nie spi z nim w buzi tylko zasypia i zaraz wypluwa...
mamstud- ja mojej corci daje ale ona nie spi z nim w buzi tylko zasypia i zaraz wypluwa...
kasia1208
Mama Wiktorci i Filipka
Witam ja wczoraj miałam pierwszy zastuj pokarmu bolało jak djabli cycek twardy a nic nie chciało lecieć mały się denerwował i laktatorem też nic nie leciało dzisiaj już jest troszke lepiej ale jak Filipek ciągnie to boli
mamamatysia
Fanka BB :)
Witajcie mamusie:-).Po długiej przerwie powoli Was nadrabiam..Wyczytała,że sporo z nas ma problemy z wierzganiem podczas karmienia.Czy u którejś z was kończy się to pogryzionymi brodawkami?U mnie niestety tak:-(.Dlatego Filipek dostaje moje mleko tylko trzy razy dziennie(tyle udaje się ściągnąć).Na mieszance przybrał kilogram trzy tygodnie:-).Walczyłam o ten pokarm jak żołnierz na froncie ale nie zawsze udaje się to co sobie zaplanowałyśmy. Oprócz tego mamy przeboje z ulewaniem.Czy Fifikowi się odbije czy nie i tak zaliczamy fontannę ściętego mleka.
mamamatysia
Kasiu 1208 na twarde piersi gdy mleko nie chce lecieć pomaga ciepły prysznic i polewanie piersi wodą. Kanaliki się rozszerzają i mleko zaczyna powoli płynąć;-)
mamamatysia
Mamstud napisałaś,że przy dwójce dzieci jesteś bardziej zorganizowana. Podpisuję się pod tym obiema rękami. Im więcej pracy tym lepsza wydajność bo i motywacja większa.Jedyne co nie wyszło z postanowień ciążowych to to,że nie bedę zaniedbywać starszaka.Biedak dzielnie znosi mój ciągły brak czasu i humory. Radość z posiadania brata jest ogromna:-) więc na razie wybacza swej "wyrodnej matce". Podójne mamusie napiszcie jak rozdzielacie czas między wasze pociechy.Dołączam zdjęcie moich szkrabów:
Załączniki
mój synuś tez ulewa dosc mocno boje sie troche czy to nie cos z jelitkami ale podobno to normalne skontrolowac trzeba jak bardzo czesto chlusta i ma problemy z kupka i siusianiem jak narazie moj siusia zawsze mnie obsikuje przy przebieraniu
Powiedzcie mi dziewczyny o co chodzi z tym ściaganiem napletka ja nie wiem mój podobno ma tak ze trzeba sciagnac tylko teraz juz sie tego nie robi i co ja mam z tym zrobic czekać? Jak to jest bo nie wiem
Powiedzcie mi dziewczyny o co chodzi z tym ściaganiem napletka ja nie wiem mój podobno ma tak ze trzeba sciagnac tylko teraz juz sie tego nie robi i co ja mam z tym zrobic czekać? Jak to jest bo nie wiem
reklama
Ja staram się nie zaniedbywać Marcinka ale siłą rzeczy nie zawsze się udaje. Jest wyrozumiały kiedy karmię ale jak mała śpi to nadrabiamy zaległości. Po południu tatuś przejmuje dyżur przy Marcinie a ja mogę troszkę odpocząć. Chociaż on już jest w takim wieku, że potrafi ładnie się sam sobą zająć a jak był zdrowy to siedział w pokoju kiedy karmiłam Julkę i tam się bawił. Teraz troszkę go izoluję ale jak będzie zdrowy to wszystko wróci do normy. Co prawda jeszcze nie przerabiałam wspólnych spacerów z obojgiem (bez taty) ale to już niedługo przed nami. Czasami jest zazdrosny ale poprzytulamy się, tłumaczę że bardzo go kocham, że jest moim jedynym synkiem i po chwili wraca wszystko do normy. Zmykam do mojego rozbójnika ;-)