reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Hheheeh Miloku, ja nawet pomyslalam,zeby taki nowy watek na temat "przytycia" zalozyc ale nie wiem sama...

Te 6 kg to chyba mało strasznie!!
Ja teraz ok. 4 kg przybralam. Tydzien temu się ważyłam u lekarki i było 61,5 kg ale mój mąz twierdzi, ze teraz mi brzuch w oczach rośnie a słodycze mi znów smakują niestety wiec obawiam się, że teraz to szybko "poleci" :/....

Moja Mama podobno przy ostatniej ciązy przytyła 6kg ale Ona miala dość wysoką wagę wyjściową. Podobno im kto mniejszy i drobniejszy tym więcej przybiera. Ja do takich nie należę więc mam nadzieję, że mnie te kilogramy oszczędzą .... Ale w szpitalu były dziewczyny mniej wiecej mojego wzrostu, które po 20 - 30 kg załapały.... Z tym,ze nie wiem jak wygladały przed...

reklama
kurcze juz nie wiem od czego to zalerzy. wczoraj poszlam szybko spac ,przespalam jak dziecko cala noc i jeszce na dodatek wstalam nieprzytomna przed 10.:tak: raz tak raz tak. chyba dzidzia decyduje:-D :-D

A jeszce takie malo dyskretne pytania: ile juz przytylyscie?

wg mojej wagi jakies 4.5 kg, a za tydzien sprawdze ile wg wagi mojej gin, bo ona zawsze inaczej pokazuje :dry:

a co do tych obliczen na noworodku to oni tam pokazuja ile zdrowo powinno sie przytyc i jesli ktos ma wage wyjsciowa duza, to wlasnie zalecane jest pilnowanie wagi i takie kilkukilogramowe przytycie...

ja np. wg tego kalkulatora moge przytyc jakies 13kg i teraz w 22 tc jestem o kilogram nizej wg ich normy.

nie wiem jak to wyglada u Was
mam na mysli piersi

poprzednio startowalam od b doszlo do d
teraz startowalam od c i juz teraz mam d,
jak sie skonczy na g lub f to gdzie ja stanik kupie :szok:

Ale Wam dobrze, że możecie tak pospać :tak: Ja wstaję codziennie o 5 do pracy, także wieczorem, koło 22-23 kładę się spać i usypiam praktycznie natychmiast :happy: Budzę się tylko raz na siusianie i ponownie zasypiam w parę sekund :-D

A jeszce takie malo dyskretne pytania: ile juz przytylyscie?

Robilams obie jakis tam tescik na noworodek.pl ile powinnam przytyc i wyszlo ze do tego tygodnia powinnam przytyc tylko 2 kilo:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: . A w ciagu calej ciazy tylko 6.masakra ,ja juz 6 przytylam!!!:szok:

Ja od początku ciąży przytyłam 7 kg :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: Zaczynałam od 48-49 kg (w 8 tyg. ważyłam 49 kg), teraz ważę "raptem" 56 kg :szok: :szok: A co to będzie do końca ciąży :szok: :szok: :szok: Już się boję :baffled: :baffled:

reklama
malaga, ja wstaje kolo 8.00, a wieczorem to normalnie oczy mi sie kleja najczesciej wlasnie kolo 22.00 ide spac, bo dluzej nie wytrzymam :no:

Do góry