reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Tak a propos tej glukozy znalazlam taka informacje - czyli w Polsce obowiazkowe to jest na bank:

Między 24 a 28 tygodniem należy wykonać ważny test ciążowy - test poziomu glukozy we krwi (OGGT). Test ten może wykryć cukrzycę ciężarnych, czyli taką postać cukrzycy która występuje w okresie ciąży i może powodować zaburzenia u noworodka, takie jak niski poziom glukozy we krwi. Cukrzyca ciężarnych może też zwiększyć szanse na konieczność wykonania cięcia cesarskiego, ponieważ prowadzi do nadmiernego wzrostu dziecka z powodu nieprawidłowości hormonalnych (makrosomia). Test OGGT polega na tym, że wypijesz słodki płyn, po czym zostanie ci pobrana krew. Jeśli stężenia glukozy we krwi będą nieprawidłowe, zostaną przeprowadzone dalsze testy, które omówi z tobą twój lekarz prowadzący. Zwykle cukrzyca ciężarnych może być kontrolowana odpowiednią dietą (podobną do diety innych osób chorych na cukrzycę), jednak czasem konieczne staje się leczenie insuliną.

no to siup :cool2:

ja wiem jedno
moze nie zaraz po porodzie ale wezme sie za siebie :tak:
co najmniej tak samo jak ponad pół roku temu

...zarówno w tej jak i w tamtej ciąży pierwsze 2 miesiące spędziłam na sali do fitnessu :tak::cool2:

wiecie co...ja tez mam plany, ze sie za siebie wezme itepe.
tylko obawiam sie, ze moj slomiany zapal wyjdzie na wierzch i z planow szybko zrobi sie wielkie nic :-p

ale poki co plany moge miec nie...niech sie troche połudzę ;-)

Melanie ja też tak sobie mówię ale znając siebie nie wiem co będzie z tymi ćwiczeniami po porodzie....

A mam do Was pytanie - porobiły się Wam te ciemne paski na brzuchu, pod pępkiem?? Bo na zdjeciach zaawansowanych ciężarówek widać takie a ja na razie u siebie nic nie zauwazylam. Nie żebym tęsknila ale tak pytam z ciekawości :).

ja mam jakis taki bardzo blady zarys...
mysle, ze mamy do tych kresek jeszcze czas, raczej pojawiaja sie chyba na takich porzadnych brzucholcach :laugh2:

reklama
tigger to Bosko :cool2::cool2::cool2:

anija a ja jak zaczne jesc - obojetnie o jakiej porze dnia
to nie skoncze az sie żarcie skonczy :szok:
dokladnie dziewczyny znam ten bol.:szok: :szok: Nie odejde od lodowki dopuki pusta nie bedzie.A zaznacze, ze do drobnych i szczuplych kobitek to ja nie naleze wiec kilogramy ciazowe + moja dotychczasowa waga=slon:szok: :szok:

A jeszce takie malo dyskretne pytania: ile juz przytylyscie?

Robilams obie jakis tam tescik na noworodek.pl ile powinnam przytyc i wyszlo ze do tego tygodnia powinnam przytyc tylko 2 kilo:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: . A w ciagu calej ciazy tylko 6.masakra ,ja juz 6 przytylam!!!:szok:

Do góry