reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

A ja na ostatniej wizycie dostałam skierowanie na TEST OBC. 50 g. gluk, czy to jest czy to jest właśnie badanko z piciem glukozy :confused: , bo ja to pierwszy raz mam (bo pierwsza dzidzia ;-) ).
A co samopoczucia to ja czasem mam w sobie dużo energi,a czasem też jestem jak 70-cio letnia babcia :-D

reklama
Ach jak tak czytam o tych wszystkich Waszych maluszkach jak szleją to mi łezki w oku ze wzriszenia kręcą. Wiem, że nie mam jeszcze powodu do niepokoju, tylko tak bym chciała wiedzieć czy mój Maluszek dobrze czuje się w brzuszku ;-)

na pewno dobrze sie czuje:tak:

moj np. dzisiaj jest spokojny w porownaniu z dniem wczorajszym, kilkanascie razy tylko mnie capnął...
pamietaj, ze kazda ciaza jest inna i ty zawsze mozesz zupelnie inaczej to wszystko przechodzic :happy:

na pewno niebawem masz wizyte u gina to ci pokaze na usg jak super sie czuje dzidzius u ciebie w brzuszku :cool2:

martencja mój maluszek dopiero od kilku dni (chyba 5 dni temu) szaleje a zobacz ja juz jestem w 22tc też niemogłam się doczekać:laugh2:

Ach jak tak czytam o tych wszystkich Waszych maluszkach jak szleją to mi łezki w oku ze wzriszenia kręcą. Wiem, że nie mam jeszcze powodu do niepokoju, tylko tak bym chciała wiedzieć czy mój Maluszek dobrze czuje się w brzuszku ;-)
nie matrw sie Martencja. masz czes do 24 tyg.
A moze masz ruchy tylko nawet nie wiesz ze to ruchy.Ja na poczatku to nie wiedzialam , ze to to. nie wiedzialam czego mam sie spodziewac. myslalam ,ze jak dostane kopa w zebra to sie zloze.Wiec nie przejmuj sienapewno dzidzi jest u ciebie w brzuchu dobrze.

U nas to chyba tej glukozy nie daja, a przynajmiej nic mi nie mowili do tej pory. Ale mam zamiar umowic sie na spotkanie do midwifes na spotkanko bo mam kilka pytan nurtujacych mnie i nie wiem gdzie sie z nimi zglaszac.:tak: :tak: :tak: Wiec o ta glukoze tez sie wypytam.:tak: ;-)

Sluchajcie przeczytalam wlasnie na jakiejs stronce , ze puchnace w tym wieku ciazy rece wclale nic dobrego nie swiadcza.A ja wlasnie taki obiaw zaczelam zauwazac.
Kupilismy obraczki i moja byla robiona na zamowienie. dostalam ja wczoraj , a ona ledwo na palec wchodzi.Slub za 2 tyg , a ja obraczki na palca nie wloze , ale smiesznie bedzie:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Szkola numerkowa, jak juz wczesniej pisalam.

a poza szkola to tysiace zajec , za ktore sie lapalam i szybko do nich zapal tracilam:tak: :tak: :tak: .
CHialabym kiedys robic profesjonalne fotki i umiec je swietnie obrabiac , ale tylko jako hobby, albo zajecie dodatkowe.:-) :-)
A zawodu czy tez zjecia swojego ulubinego, ktorym na zycie chcialabym zarabiac, do tej pory nie znalazlam:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

reklama
nie czytaj za dużo ksiązek o ciąży, bo nabawisz sie schiz :eek:

co do picia glukozy, to musiałam to w poprzedniej ciązy robić 2 razy :szok:
bo piersze badanie robilam w jakimś głupim labolatorium, co mi takie wyniki napisali, ze doktor nie wiedział co to za cyferki :wściekła/y:

a za drugim razem to sie pije nie 50ke glukozy tylko 75 :wściekła/y:
boszszszsz... stałam w oknie i to piłam, mało brakowalo a....
musiałabym pić 3ci raz :eek::-D:-D:-D

licze na to bardzo, ze tutaj nie będę musiała tego szajsu pić :-)

Do góry