A
Agutek
Gość
No właśnie ja nie jestem w stanie upilnować się, jak śpię Zasypiam najczęściej na lewym boku, ale w nocy się ponoć strasznie wiercę i dużo śpię na wznak.. Spytam pani doktor przy następnej wizycie..
Ja powiem, ze nawet lubie lezec na wznak z polozonymi na brzuchu rekami i wtedy tak fajnie czuje jak groszek sie wierci...slodkie uczucie
ja ostatnio jak na zlosc zaczelam sie budzic na brzuchu
co dziwne fasolka jakos mocno sie nie buntuje, moze jest jej ok jak taka scisnieta
ja na szczescie w ogole nie przepadam za spaniem na brzuchu, wiec nie mam tego problemu, ze budze sie lezac na nim
nawet miedzy 9 a 13tc mialam od gin zalecenie, zeby lezec na brzuchu bo mialam tylozgiecie macicy - ale przezywalam wtedy katusze!! caly miesiac spania na brzuchu teraz jak brzuszek odstaje juz to powinnysmy tego unikac;-)
a ja nigdy nie zwracałam uwagi na to aby spać na lewym boku wogóle pierwszy raz słyszę że lekarze tak zalecają śpię jak mi wygodnie przeważnie na bokach ale czasem w nocy przebudzę się i chce mi się pospać na plecach moja mama mówiła że w ciązy to zawsze spała na brzuchu ja próbowałam kiedyś ale to nie dla mnie.
wszedzie zalecane jest spanie jak najwiecej na lewym boku...
ponoc w ten sposob najlepiej przeplywa krew bo glowna tetnica nie jest uciskana.
zaleca sie rowniez jak najwiecej odpoczywac lezac wlasnie na lewym noku