reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

malaga mam na myśli przedszkole :tak:
tutaj do przedszkola idą dzieci od 6 miesięcy :-)

jak zwał tak zwał...
chodzi o zostawienie dziecka we wyspecjalizowanej placówce ;-)

reklama
Ja do pracy też będę musiała wrócić. Kredyty jakoś spłacić trzeba ;-)
Planuję jednak po macierzyńskim wykorzystać jeszcze tego- i przyszłoroczny urlop. Z tego roku zostawiłam sobie trochę, żeby właśnie potem mieć więcej.
Jak dobrze pójdzie zatem to zostanę w domku 6 tygodni dłużej.
Zawsze coś :happy:

Mysle ze porodu powinnas bac sie najmniej
przynajmniej bedziesz miec normalna opieke okoloporodowa
o porodzie rodzinnym i znieczuleniu w gratisie nie wspomne ;-)

wychodzi na to ze sama zostane na posterunku marcowym
wszystkie sie ustawiacie tak chetnie na poczatek marca

Hej dziewczyny!!
wracam po przerwie i juz jako mezatka:-)
a z tym co pozniej to faktycznie problem - sama nie wiem, czy po pol roku isc do pracy, czy posiedziec jeszcze z maluszkiem, co na pewno byloby fajne, ale trzeba tez zarabiac pieniazki...nie chcialabym 6-miesiecznego dziecka oddawac do przedszkola, tym bardziej, ze, jak powiedziala Melanie, duzo to tutaj kosztuje:-(a babcie obie w Polsce i pomocy znikad:-(

Mysle ze porodu powinnas bac sie najmniej
przynajmniej bedziesz miec normalna opieke okoloporodowa
o porodzie rodzinnym i znieczuleniu w gratisie nie wspomne ;-)

wychodzi na to ze sama zostane na posterunku marcowym
wszystkie sie ustawiacie tak chetnie na poczatek marca
Z tym masz calkowita racje. proponuja rozne formy znieczulenia i dobra raczej opieke. Ale problem polega na tym , ze moge czegos nie zrozumiec.Jestem tutaj juz troszke ale medycznych pojec nigdy sie nie naucze:(((.
Nie martw sie ze zostaniesz sama na posterunku, podejrzewam ze to nie tak do konca sie sprawdza z + 5 miesiecy, ale jak to napewno bedziemy wszystkie nazwajem sie dopingowac.:)

Ja tam też nie wierzę, że nagle wszystkim sprawdzi się ta teoria i urodzą w terminie z kopniaków.:-p
Jak mi kiedyś gin mówiła, te kopniaki to dla nich przede wszystkim wyznacznik dobrze rozwijającej się ciąży.
Po prostu gdybyśmy były w 24tc i nie czuły ruchów oznaczałoby to, że coś może być nie tak, że maluszek bardzo słabo się rozwija...

reklama
tigger gratuluję zamążpójścia :tak:
mam nadzieję, że teraz będziesz do nas częściej zaglądać :-)

zauważyłam,że mamy sporo exportówek na wątku :cool2:

Do góry