reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

no tak z tym karmieniem to jest dziwnie...ja jak bede musiala karmic w miejscu innym niz dom to chyba sie jakos trzeba bedzie zaslonic przed ciekawskimi, bo tak naprawde nikt nie patrzy jak sie karmi tylko wlasnie na to czym sie karmi!!!!mozna sie zaslonic pieluszka-widzialam taka fotke w gazecie!i nikt nie widzi!

reklama
ja juz chodzic normalnie nie moge!mam taki ciezki ten brzuch-zwlaszcza czuc to jak sie probuje!!!przekrecac z boku na bok w nocy!juz wlasciwie to tylko leze!i wtedy jakos latwiej!moj kochany mezyk sprzata i gotuje(tylko w weekendy,ale zawsze)ale tylko ze wzgledu na to nie chcialabym byc caly czas w ciazy!
MALUTKA WYCHODZ JUZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie wiem jak u Was, ale u nas jest sliczna pogoda-taka wiosenna!wysmienita na spacerek z wozeczkiem(tzn z dzieciatkiem w wozeczku oczywiscie)juz sie nie moge doczekac!
tak sobie mysle,ze za tydzien o tej porze bede przytulac moja mala ciposzke!!!!intuicja matki????

Ja oprócz parcia na krocze, raczej ok.......
Ja też czytając o Waszych dolegliwościach nie bardzo mogę narzekać, bo aż głupio ;-) :-D Oprócz zaparć, które naprawdę mnie wkurzają :wściekła/y:, puchnięcia, które da się przeżyć, bólu krocza, który dokucza głównie wtedy, kiedy długo nie zmieniam pozycji - nic mi nie dolega ;-)

hejka:)

ufffffff, po zelazie tez mam problemy z wyproznieniem, ale jeszcze jak bylam w Pl lekarka przepisala mi Duphalac, syrop, ktory powoduje rozluznienie stolca, nie dziala od razu, ale jest w miare skuteczny i co najwazniejsze nie wchlania sie do organizmu, tylko zostaje z niego calkowicie wydalony:tak: jednak nawet to mnie nie ustrzeglo przed hemoroidem....:no:
wiecie co mnie znowu strasznie meczy? zgaga! przez cala ciaze moze z 2 razy ja mialam, a teraz? od srody codziennie! :baffled:
ciezko tez juz mi strasznie, i choc nie nosze duzego brzucha, to i tak mam zadyszki, oslabniecia tez sie zdarzaja, a no i co jakis czas mam wyciek z cycuchow, 1sza siarka, z czego akurat sie ciesze ogromnie, bo chce karmic piersia jak najdluzej:tak:
pozdrawiam wszystkie marcoweczki!:-)

melanie, super zdjecie!!!!!!!!!!! juz je nawet pochwalilam na innym temacie:) koniecznie kopiuje! bo strasznie mi sie podoba! Moj Jas jak je zobaczy to w koncu zrozumie, jak to jest w brzuchu, bo jakos nie moze poniesc go wyobraznia...... i ciagle sie zastanawia jak np 4kgramowe dziecko moze siedziec w tak malym brzuchu..... pssss, faceci.......

u nas tez pogoda przesliczna, wybralam sie dzisiaj do okolicznego parku i juz wiem, gdzie bede mala zabierac na spacerki:-)
bogda - miejmy nadzieje, ze tak bedzie:-)ja tez bym juz chciala, ale musze jeszcze chyba troche poczekac...i kupic staniki do karmienia;-)

starasznie męczy mnie noc:wściekła/y: mam sucho w nosie i gardle:wściekła/y: dzisiaj w nocy wpychałam sobie paluch zamoczony w wodzie do nosa:zawstydzona/y: bo byłam w strasznej desperacji:-( :-( :-(
nawet nawilżacz powietrza mi nie pomaga paruje całą noc i tak jestem wysuszona maxymalnie:oo:

roksi spróbuj zastosowac sól fizjologiczną - powinna pomóc...mi też często się zapycha nos i przez to spać nie mogę :sick:

bogda ja też mam problem z przewracaniem się z boku na bok. Brzuch jest tak ciężki, że nie daję rady. Jak się położę to nieźle się namęczę żeby wstać :-( Jest coraz gorzej :baffled:

reklama
U nas też dzisiaj piękna pogoda, coprawda mroźnie, ale słońce pięknie świeciło. Wybrałam się nawet na niewielki spacer.
Urodzić też bym chciała, ale boję się ;-) :-D Dzisiaj jednak moja kosmetyczka mnie pocieszyła, że skoro mam bardzo bolesne miesiączki to oznaka, że znam już ból pierwszych skurczy porodowych i nie mam co się przejmować. A parte to już będzie moment i chwila ulgi. Hehe, zobaczymy jak będzie w rzeczywistości :laugh2:

bogda, no zobaczymy czy intuicja prawdę ci powie ;-) :-)

Do góry