reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Miloku, ja też na stawianie się brzuszka biorę nospę, nawet do 4x dziennnie. Lepiej zapobiegać tym skurczom nawet jeśli nie są bolesne. Napewno nie zaszkodzi!

reklama
Roksi te wezly to tak z dnia na dzien nie wyjda niestety
to tak kolo tydognia a przy a moze i nawet dluzej, ale pamietaj nagrzewaj i zawin sie szalikiem

Mel trzymam kciuki ze synek nie wypcha sie wczesniej
a kiedy sie przeprowadzacie , macie juz konkretna date?

nic jeszce nie mamy oprócz planu, ze na poczatku marca mamy juz sie wyprowadzac

A ja pobiłam kolejny rekord w długości spania, od 23:00 wczoraj do 11:30 dziś. Jak nie muszę to wydłużam ten stan maksymalnie, żeby czas szybciej zleciał.

Ja jestem po operacji serca i wiem co znaczy strach w takich sytuacjach.Mojej małej w 20 tygodniu wykryto niedomykalnośc zastawki trójdzielnej- na szczęscie nie jest to wada i nie mam co się przejmować.^ lutego jadę do kardiologa do Anina na kosulatacje w sprawie sposobu mojego porodu.Operacje na sercu przeprowadza się teraz zaraz po narodzinach dziecka i wtedy mala ranka i dziecko nic nie pamięta.Szkoda mi tylko tej młodej mamy - ile teraz stresu bedzie miała to szok, a nie powinna sie denerwowac bo to jej nie pomoże.szczerze współczuje jej bo ja tez przez tydzien byłam w stresie , do momentu kiedy kolega kardilog nie wtłumaczył mi na czym ta niedoskonałosc polega.Teraz wiem i jestem spokojna, jednak pod opserwacja kardiloga i moja mała tez.
Zastanawia mie jejnak to ze nie powiedzieli jej dokladnie co jest z tym serduszkiem...dziwne ...poza tym sami powinni doprowadzic do szybkiego badania plodu , im szybciej tym lepiej , a tu czekanie dwa tygodnie...

Mój czas spania to: 24 do 9.30....chyba raz zdżyło mi się pospać do 10.30.Mała mi nie pozwala bo się napina i chce juz wstawać.

wow niezle
ja polozylam sie podobnie, ale o 6 juz byla pobudeczka na Jasiowe mleko
a co robisz ze starsza pociecha zeby tyle pospac?

Mati wstaje coprawda o 7 rano ale z racji, że ja nie na chodzie, to obróbka i prowadzenie do przedszkola przypada tatusiowi lub babci. Dzisiaj nawet nie słyszałam jak sie szykują.... naprawdę nic nie robię.....ale na szczęście już nie długo.....

reklama
ale mnie miloku teraz nastraszyłaś...
idę w tym tygodniu na usg, a jak moja lekarska też coś przeoczyła??
tfu tfu!!!
musi być dobrze!!!! :eek:
przecież dokładnie oglądała długo serduszko i ja sama widziałam, że jest 4-komorowe....
Agutek - pomyśl - chodzisz prywatnie, na każdej wizycie masz robione usg, sama mówiłaś, że dokładnie oglądała twoja ginka serduszko i inne narządy. Na pewno jest dobrze!!
Na dobrą sprawę to ja powinnam się zamartwiać, bo ostatnie usg, trwające raptem minutę miałam w 23-24 (chyba) tygodniu ciąży.

Do góry