reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

kurcze za malo kopniakow i sie marwie ze duzo to tez sie martwie

moj synek wczoraj to chyba caly dzien wizgal a jak nie wizgal to takie drganie w brtzuchu czulam jakby serduszko bilo
ale to hcycba nie jest mozliwe zebym ja jego serduszko czula :confused: :confused: :confused:

cala noc dawal czadu i od samego rana tez fikolkuje
chyba sie przewrazliwona zrobilam

magda jak mi napisalas jak te bole maja wygladac to moja psychika zadzialala i wlasnie takie bole zaczynam odczuwac

bole menstruacujne tylko islniejsze:dry:

ale to moja psychika bo jak o tym nie mysle to te bole sa zupelnie inne a jak sobie przypomne to juz zaraz sie zmieniaja :-D :-D :-D :-D

ale czlowiek wplywowy jest ;-) :-) :tak: :-D

reklama
na badaniu w grudniu babka cisnienie mi przez kurtke mierzyla wiec wyobraz sobie ja to tutaj dziala:wściekła/y:

że co?? :szok: :szok:

a wiesz co takie czeste twarnienia moga powodowac
bo ja to tak raczej czesto je miewam:confused: :baffled:

na tym etapie ciąży one są naturalne
to macica ćwiczy sobie te skurcze porodowe
jeśli nie masz ich wiele na dzień to wszystko ok
ale jeśli jest ich bardzo dużo to może w końcu dojść do porodu
dlatego u nas lekarze zalecają brać coś rozluźniającego jeśli do terminu porodu jest jeszcze sporo

dlatego jeśli faktycznie one ci dokuczają dość mocno a macie tam dostępną no-spę to radziłabym sobie kupić i brać
nie zaszkodzi, a może pomóc :happy:

miloku ciesz się z kopniaczków - to znaczy, że mały ruchliwy, żywotny i ma się dobrze :-)

teraz jesteśmy już na takim etapie, że będziemy wyczulone na każdy ból niestety...
kilka miesięcy temu teściowa mi powiedziała "zobaczysz tak od 7-8 miesiąca to będziesz tak się czuła, że będziesz myślała co chwilę, że już rodzisz...i guzik nic się nie będzie działo" :laugh2:
no i kobita miała rację :tak:
a wie co mówi - czwórkę dzieci urodziła ;-) :-D

a jeśli chodzi o te bóle porodowe to już się boje, bo ja normalnie mam tak bolesne miesiączki, że jak do porodu to ma być jeszcze bardziej bolesne to ja się chyba posram z bólu :-D

no-spa mam jeszcze z polski

no wlasnei to samo mi mowia ze to normalne na tym eetapie ciazy
ale ja mam je dosyc czesto i coraz czesciej
wiec chyba jednak nie bede ich sluchala i no-spe sobie wezme:tak:

uciekam jescze na chwile do wyrka bo cos mi sie zimno zrobilo
do pogadania puzniej:tak:

moja opuchlizna schodzi:laugh2: :laugh2: :laugh2: nareszcie nie wyglądam jak chomik ale jeszcze trochę jestem opuchnięta:-) wracam do zdrowych:laugh2:

witajcie o poranku:)
chciałam Wam podziekować za porady, dzieki wielkie
u mnie wszystko w porządku i z niecierpliwością czekam na wrzesień
duzo zdrowia wszystkim!!!

jest inne
oni na wszystko ze tak brzydko powiem maja wylane i wszysko jest normalne

na badaniu w grudniu babka cisnienie mi przez kurtke mierzyla wiec wyobraz sobie ja to tutaj dziala :wściekła/y:

ale to chyba jakiś odosobniony przypadek,
chyba powinnaś komuś z wyższej półki to powiedzieć !

ja mam mierzone tak jak się należy na każdej wizycie :tak:

reklama
Do góry