reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

mi pomaga cukier, pol lyzeczki cukru possac w buzi i przechodzi.
jak jestem na miesci eto stosuje tic-taki tez lagodza zgage ale tylko na chwile. wiec na dluzsze zakupy tic-taki w torebce zawsze sa.:tak:
migdaly podgryzac sobie, ale ja nie stosuje bo mi juz zbrzydly;-)

a jak ma taka mocna ze mi sie wyc do ksiezyca chce to pol renie i ide spac:tak: :-)

a ja dalej wole myslec ze to wloski rosna niuniowi:-) :-D

reklama
mnie narazie zaparcia nie dotknely, odpukac;-)

ale moze to dlatego ze pomarancze albo mandarynki wcinam kilogramami:-)
Ja też jem mandarynki kilogramami, a zaparcia mam :baffled: Czyli wszystko zależy od organizmu.. Natomiast zgagę mam tylko sporadycznie, takie delikatne pieczenie w przełyku, które samo przechodzi za chwilkę :tak:

ale mam inną przypadłość zatyka mi się lewe ucho:wściekła/y: jak jest zimno lub wieje wiatr:wściekła/y: załatwiłam się tak w te lipcowe upały, jak to na początku ciąży całymi dniami spałam a że było tak gorąco wiatrak chodził dzień i noc:szok: i tym sposobem od lipca ciągle mam zatkane ucho jedyna co pomaga to jak pije herbatę to przykładam ciepły kubek do ucha:laugh2: rozgrzewałam już wszystkim i nic mi nie pomaga chyba bez laryngologa się nie obejdzie ale załatwie to po ciąży

dowiedz sie mel dokladnie w jobcenter bo wiekszosc moich kolezanek nigdy tutaj nie pracowala , wlasciwie jestem jedyna jak znam ktora tutaj pracowala, a one wszstkie cos tam dostaly.

tylko co do kwoty to ja nic nie mowie bo mi bajki takie wciskaja ze az smiac mi sie chce.
ja juz w styczniu bede okupowala job center o te wszystkie druki , bo strasznie dlugo im to idzie i maja nawet do roku opuznien
mel bardzo wazne jest zebys miala national insuranc number to bedzie latwiej.:tak:
ja juz od styczni asie tym zajme zeby kase wczesniej dostac:-)
och jak ja takich rzeczy nie lubie :baffled: :no: zawsze odwlekam na ostatnio chwile:wściekła/y:

reklama
gdzie sie podzialy wszystkie marcowe mamusie??

widze, ze rankiem to tu cisza jak makiem zasial (a ja wtedy moge sobie na kompiku posiedziec :-p ), a wieczorem ruch niesamowity, wtedy z kolei ja nie moge sobie z wami pogawedzic, bo mezus wraca z pracy i staram sie z nim spedzac czas...

Do góry