Mel nie ma problemu , wszystcy chwala:-) :-)
A masz gdzies tam sklep gdzie kupisz kapuste kiszona?
jak tak to bardzo prosze
ja robilam z kilograma maki , to tak kolo 100 wychodzi
1 kg maki ,sol i ciepla woda
ugniatasz wszystko do momentu uzyskania takiej miekkiej konsystencji, albo jak juz sie nie bedzie kleilo
wlakujesz i wycinasz szklanka kolka
nie na walka spoko, potrzeba matka wynalazku, uzyj butelki najlepsza po winie, ale nie po vodce bo ja najpierw wzielam otwarta butelke po vodce i mi sie w trakcie walkowania otworzyla
,ale szybka akcja i wszystko uratowane,
a farsz to tak :
kapucha gotuje sie na malym ogniu jakas godzine , az bedzie miekka
a na patelni pichcza sie pieczarki pokrojone i cebulka , oczywiscie na odrobinie oleju, potem dodajesz vegety i troche pieprzu tak wicej bo to ma dac smaka kauscie, i na sam koniec zasypujesz maka, nie duzo i wymieszc z kapusta , jak potrzba to jeszcze doprawiasz i juz pozostaje tylko do krozkow pierogowych i zawijac
:-)
mam nadziej ze cos z tego przepisu zrozumialas , bo ja to tak kawa na lawe musze wiec tak jak ja to zrobilam tak tobie napisalam
powodzenia
a z tym becikowym to podobno dostaniemy tutaj ale nie wiem ile to bedzie bo opinie sa rozne.
ale cos ostatnio slyszalam ze jak nie przysluguje komus tutaj ktorys z benyfitow tutejszych to nie moze sie ubiegac o becikowe, ale to musze sie jeszcze wypytac, bo moze to tez ploty.
Ludzie tutaj duzo glupot gadaja