reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Mel, mam nadzieje, ze jakos sie naucze tworzyc cos z niczego, bo inaczej moje dziecko bedzie biedne na tych wszystkich balach przebierancow itp. :-D na szczescie moj maz ma zdolnosci plastyczne wiec ewentualnie w nim pokladam cala nadzieje :-p

dobra, ja sie w koncu zmywam spac

baj :-p

reklama
Mel nie ma problemu , wszystcy chwala:-) :-)
A masz gdzies tam sklep gdzie kupisz kapuste kiszona?

jak tak to bardzo prosze
ja robilam z kilograma maki , to tak kolo 100 wychodzi
1 kg maki ,sol i ciepla woda
ugniatasz wszystko do momentu uzyskania takiej miekkiej konsystencji, albo jak juz sie nie bedzie kleilo:tak:
wlakujesz i wycinasz szklanka kolka
nie na walka spoko, potrzeba matka wynalazku, uzyj butelki najlepsza po winie, ale nie po vodce bo ja najpierw wzielam otwarta butelke po vodce i mi sie w trakcie walkowania otworzyla :-D ,ale szybka akcja i wszystko uratowane,

a farsz to tak :
kapucha gotuje sie na malym ogniu jakas godzine , az bedzie miekka
a na patelni pichcza sie pieczarki pokrojone i cebulka , oczywiscie na odrobinie oleju, potem dodajesz vegety i troche pieprzu tak wicej bo to ma dac smaka kauscie, i na sam koniec zasypujesz maka, nie duzo i wymieszc z kapusta , jak potrzba to jeszcze doprawiasz i juz pozostaje tylko do krozkow pierogowych i zawijac:tak: :-)

mam nadziej ze cos z tego przepisu zrozumialas , bo ja to tak kawa na lawe musze wiec tak jak ja to zrobilam tak tobie napisalam

powodzenia

a z tym becikowym to podobno dostaniemy tutaj ale nie wiem ile to bedzie bo opinie sa rozne.
ale cos ostatnio slyszalam ze jak nie przysluguje komus tutaj ktorys z benyfitow tutejszych to nie moze sie ubiegac o becikowe, ale to musze sie jeszcze wypytac, bo moze to tez ploty.:tak:

Ludzie tutaj duzo glupot gadaja :tak:

Do góry