reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Aaaaaaaaa no i ogląda się za meskimi zabawkami typu kopara, ciężarówa itp ;).

moj maz tez sie oglada mimo, ze bedzie cora
powiedzial, ze nawet jak sie dziewczynka urodzi on i tak kupi samochod zdalnie sterowany albo kolejke elektryczna - a potem dodal: "chyba nie sadzisz, ze nawet jak by byl syn to dalbym mu sie tym pobawic? ":laugh2:

dla niego plec nie odgrywa zadnej roli..stwierdzil, ze zabawke i tak kupi :laugh2:

reklama
hahahah chyba jednak tak bedzie, bo moj tez w supermarketach tylko na dziciecym dziale by siedzial.Ostatnio bawil sie mieczem jakims , obok przechodzila jakas mloda polska para i rzucili okiem na mojego lukasza.Dziewczyna poszlka dalej a chlopak skrecin na ten sam dzial,ona zlapala go za reke i powiedzial"to chyba nie dzial dla Ciebie, A on spojrzala na mojego lukasza i mowi "wrecz przeciwnie kochanie"i poszedl na samochody.Lukasz sie smial ze chyba zarazil chlopaka:-D :-D :-D :-D

tacy juz sa faceci ;-)
ja smialam sie do meza, ze po co te wszystkie ukrywane preteksty...moze po prostu jemu kupie na gwiazdke taka kolejke albo auto i bedzie po sprawie :laugh2:

A ja mam pytanie do Melanie i Anija (bo to już doświadczone Mamusie). Dziś czekając na szkołę rodzenia jedna z dziewczyn spytała czy potrzebny jest laktator bo to wcale nie taki mały wydatek a niewiadomo czy się przydaje czy nie.... Powiedzialam jej, że chyba najlepiej poczekać z jego zakupem do urodzenia dziecka i wtedy się okaże czy będzie potrzebny czy nie ale sama nie wiem jak to z tym laktatorem.... Może poradzicie???

mi laktator przydal sie juz w szpitalu, na pobudzenie produkcji a potem odciaganie nadmiaru mleczka

po wyjsciu juz regularnie uzywalam

jestem na przymusowym l4
w poniedzialek z pracy zawiezli mnie prosto na izbe przyjec
jakies dziwne skurcze i klucia
wyszlam na wlasne zadanie i odtad leze plackiem
sie narobilo

Anija na pewno jak będziesz odpoczywać to będzie dobrze i chyba już nie ma sensu wracać do pracy... W końcu dziecko najważniejsze!!

A jeśli o laktator chodzi to już sama nie wiem czy kupic czy nie bo jak widać jednym Mamom jest potrzebny innym nie i nie wiem do których ja będę należała. Póki co nie kupuję, w końcu jeszcze 3 miesiące.

jak bedziesz kupowac to Avent Isis reczny
jesli pozwola fundusze to elektryczny Medela

te dwa sa wiodace na rynku jesli chodzi o przelozenie na efekty

Anija myślałam wlaśnie o tym Avent bo słyszałam, ze to porządna firma. Butelki dla dzieci tez mają i smoczki a że się niebardzo znam to może też takie kupie jak się okażą potrzebne.

reklama
Anija ty kochana odpoczywaj i nie forsuj sie za baerdzo.

A jesli chodzi o avent to wzbudza we mnie zaufanie i wszystko kupuje aventa.Laktator zostawiam na puzniej , ale zastanawiam sie nad tym , no jak to sie nazywalo,no sterylizatorem. czy go wogule kupowac. czy to kolejny zbieracz kurzu bedzie.:-) ale ide na wyprawke:tak:

Do góry