reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
a mi te wszystkie mdłości o których piszecie minęły po ok 4 miesiacach i teraz nic mi nie przeszkadza i dobrze bo niedalłabym rady znosic tego dłużej

Mój dzidziuś też tak ma :-D Czasem tylko są to dłuższe chwile aktywności - rozpycha się wtedy synuś łokciami, kopie nogą, wypina się, przesuwa, a mój brzuchol skacze wtedy przedziwnie :szok: :-D

wczoraj na wieczor dzidzius chyba sie lekko przekrecil, bo nagle poczulam jak przejechalo przez pol brzucha noga...grrrrr...dziwne uczucie, a potem zaczela sie ponad godzinna akcja kopania, czasami az bolesna :laugh2:

dzisiaj rano tez dalo o sobie znac i poszlo spac :happy:

jednak jak znam zycie i tak na usg przekreci sie spowrotem i tyle bedziemy mieli z podgladania :laugh2:

witajcie!

julia6 to sie ciesz :happy: ja co prawda mdlosci nie mam juz od dawna, no ale ten perfum uparcie mi o nich przypomina i po porstu mi przeszkadza :dry: ma taki swiezy zapach i mam wrazenie, ze juz wszystkie z tego gatunku beda mnie odrzucac - musze sie przerzucic na jakies inne...

JA mialam tez straszne mdlosci i mama nadziej ze juz nigdy w zyciu nie bede wymiotowac.:baffled: :sick:

Odstawilam poranne mycie zebow na czas jakis 2 miesiecy.a wyobarzcie sobie ze na poczatku ciazy leczylam sie na brzucho bo wymiotowalam i ciegle zle sie czulam. zaden lekarz , po tym jak spojrzal w moje wyniki nie przypuszczal ze moge byc w ciazy.Zaczelam dopiero leczenie zeby za jakis rod do dwoch moc mniec dzieci:-D :-D :-D :-D Caly czas sie z tego smieje.
wiec 2 miesiace leczenia , potem caly czas dalej wymioty bez leczenia i mycia zebow i potem tabletki zeby juz przestac wymiotowac i umyte rano zabki:-D :tak: :-)
Teraz , odkad ruchy poczulam jak reko wszysto odjal.tylko czasami zdarzaja sie wpadki . ale to musi mnie cos naprawde obrzudzic.:tak: :tak:

Agutek badz dobrej mysli . napewno lerarz dojrzy co trezba.
Synus dzisiaj kopnal mamusie pare razy az koszula sie poruszyla i poszedl spac. potem domagal sie sniadanka kopnal znowu , dostal snadanko i poszedl spac:-D :-D
Zaczynam poznawac jego rytual dnia.Przeczytalam gdziec ostatnio ze te godzny baraszkowania dzidzi w brzuchu sa bardzo , jesli nie takie same jak godziny urzedowania bobasa po porodzie:tak: :tak: :tak:
wiec tak kolo 11 glodny , kolo 3 glodny,kolo 6 glodny.kolo 9 glodny. on caly czas jest glodny :-D :-D :-D

reklama
Dziewczyny wczoraj poszlam na aqua aerobik. troszke sie obijalam , bo skretow nie robilam,alebo jakis cwiczen ktore sprawialy mi trudnosc. a jesli robilam to tak polowicznie.:tak:
podeszlam na pocztaku do babaeczki i powiedzialam ze bede oszukiwac bo w ciazy jestem.

ona tak fajnie jeszcze to prowadzial , jak jakies cwiczenia byly ciezsze to mowila "w ciazy zostajemy w tej pozycji, nie w ciazy idziemy dalej":-D :-D

Czulam sie swietnie rozluzniona ,ale zarazem zmeczona. na dolne partie staralam sie robic wszystkiecwiczenia summiennie i musze powiedziac ze pierwszy raz w wodzie sie spocilam:-D :-D

Do góry