reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

No w sumie chciałam mieć dziecko między styczniem a wrześniem, max październikiem😅, więc idealnie 😅, jakoś listopad jest dla mnie smutnym miesiącem, aczkolwiek było mi i tak wszystko jedno potem czy to będzie listopad czy grudzień 😅. Na razie boję się tak w pełni tym cieszyć niestety wiem, że jeszcze może być różnie, czekam jutro na betę i w lutym mam usg pierwsze więc zobaczę czy coś się tam uda już dopatrzyć 😅. Na razie to mam taki stres do momentu aż serducho nie zacznie nic 😅
Będzie dobrze! Jestem tego pewna :)

reklama
Tak mnie pozytyw @Karola3092 naładowała, że chciałam już zacząć sikać, a tu dopiero 6 dpo u mnie, no z trudem sobie przemówiłam, że choroba po co mi tę biel oglądać, może wytrzymam do piątku...może...;) ale tak mnie wczoraj całe podbrzusze bolało i jajnik, że czekam jak na zbawienie na choćby 8-9 dpo.

Cześć dziewczyny! Ja właśnie byłam sluchaczem debaty, ręce opadają, nadal istnieje przeświadczenie, że dzieci bez ślubu to wpadka :oops:
Chociaż ostatnio znajomy mnie też rozwalił, bo ślubu nie weźmie bo to za duża odpowiedzialność, ale "dziecko sobie może zrobić, bo to łatwa sprawa i mniejsza odpowiedzialność" ( jego słowa) brak słow... Nie wiem czy się śmiać czy płakać :D

Powyżej 1 tysiaca bety już sie z reguły nie bada. Bo raz, że wolniej przyrasta a dwa - an tym etapie ciążę bada się już przez usg. Beta nic nie powie, tym bardziej w 6tc. Możliwe, że lekarz chciał sprawdzić jaki jest etap ciąży i czy powinien byc już zarodek, jak beta ma ileś tam tysięcy ale nie jest to regułą a dziewczyny się niepotrzebnie stresują.
Czemu powyżej 1000 już nie? Powyżej 1000 to się mówi, że powinno coś widać na USG. Moja pierwsza beta wynosiła około 3500 i oczywiście, że sprawdzałam jej przyrost

Mąż bardzo szczęśliwy i pytał dlaczego tak brzydko mówię na nasze dziecko kropek 😅, wypytał mnie co i jak teraz wygląda bo zielony w temacie no i mówi, wiesz tylko znajomemu powiedziałem o tym w tajemnicy 😅. I się śmiał znajomy bo to nasz wspólny, że może jeszcze październik będzie tak jak on ma urodziny 😅, a mąż eee chyba na koniec września się łapiemy jesczze 😅😅😅. Hehe wędlug flo na październik, według premom 30 września 😅 ona tak dziwnie pokazuje 😅.
Weź sobie ściągnij jakąś apke do monitorowania ciąży, np. Ciąża+ i tam masz animacje, zależnie od tygodnia ciąży, jak mniej więcej wygląda dziecko w brzuchu 😁😁😁

reklama
Do góry