reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Chyba nadszedł okres, choć jeszcze nie chce zapeszać. 22dniowego cyklu jeszcze nie miałam :D bardzo bym chciała, żeby to był okres, bo nawet gdyby mi się miała owu przesunąć na 14dc to damy radę z wymaganą abstynencją przed kliniką. Ale wszystko ma swoje minusy, bo okres = wpadanie w szał na rozrost endometrium, a ledwo wyszłam z szału sikania, głowa nie odpoczywa. Jak mi pójście do kliniki nie pomoże, to szukam psychologa, w pracy mamy taki fajny program dla pracowników, że mamy taki pakiet dodatkowy na darmowy dostęp do wsparcia psychologicznego, może tam będzie ktoś kto będzie się zajmował wsparciem dla zafiksowanych na cionszu.
Takie podejście mi się podoba 💪 i fajnie, że macie możliwośc skorzystania z psychologa w pracy. jak bym miała to na pewno bym skorzystała. Pamiętam, że jak już czułam się taka beznadziejna, to jak wychodziłam od psychologa to czułam, że żyję. Dodawało mi to skrzydeł ;)

reklama
Chyba nadszedł okres, choć jeszcze nie chce zapeszać. 22dniowego cyklu jeszcze nie miałam :D bardzo bym chciała, żeby to był okres, bo nawet gdyby mi się miała owu przesunąć na 14dc to damy radę z wymaganą abstynencją przed kliniką. Ale wszystko ma swoje minusy, bo okres = wpadanie w szał na rozrost endometrium, a ledwo wyszłam z szału sikania, głowa nie odpoczywa. Jak mi pójście do kliniki nie pomoże, to szukam psychologa, w pracy mamy taki fajny program dla pracowników, że mamy taki pakiet dodatkowy na darmowy dostęp do wsparcia psychologicznego, może tam będzie ktoś kto będzie się zajmował wsparciem dla zafiksowanych na cionszu.
Myślę, że z psychologiem to dobry pomysł. Myślę, że w klinice na pewno pomogą Ci merytorycznie, ale obawiam się, że możesz się jeszcze bardziej zafiksować na temacie, bo to jeszcze więcej badań, jeszcze więcej rozkmin.
Pół żartem- @Karola3092 napiła się wina i od razu cionsz, trzeba odpuścić, jedyna rada 🤣🤣🤣.

ta miovella nac to jest trochę jak to ACC, nie? Czy nie masz na niej problemów z mnoga owulacja albo niepekaniem pęcherzyka i przemiana w torbiel?
Raczej nie jak ACC, ona chyba do rozrzedzania wydzielin nic nie ma. Ona stymuluje owulację. Mam przy niej tępe bóle w podbrzuszu mniej więcej od 2 dnia jej brania. Takie wkurwiajace wręcz. No ale rolę swoją spełnia, coś się reguluje w moim brzuchu, skoro co 35 dni przychodzi okres 🥲
Moje cykle bez tego wyglądają jak u mojej macicowej bliźniaczki Olki @olka11135

Na monitoringu miałam zawsze tylko 1 pęcherzyk :) i raz był pełny monitoring, potem widać było, że pękł

chociaż mi osobiście np już padły chyba całe baterie i chęci :D pogoda nie pomaga...
Czasami każdy ma takie dni. Ja też ostatnio miałam, ale stwierdziłam, że nic mi nie da takie użalanie się. Tylko stracę dzień. Więc wziełam się za dietę, zaraz wracam do ćwiczeń i na basen. PLAN - jak nie dziecko to robie formę 😎

czy w swojej trudnej sytuacji masz jakieś wsparcie? Kogoś kto rozumie, kto Cię wysłucha? (oprócz nas oczywiście)
Właśnie … Ja nie chcę się „chwalić” swoimi staraniami, wiedzą tylko rodzice, ale też staram się ich nie obciążać nadmiernie, znajomych to mam samych dzieciatych, więc nawet nie rozpoczynam tematu (a raczej go unikam) i jak mam doła to tylko to forum mnie ratuje (tylko i aż).

Czasami każdy ma takie dni. Ja też ostatnio miałam, ale stwierdziłam, że nic mi nie da takie użalanie się. Tylko stracę dzień. Więc wziełam się za dietę, zaraz wracam do ćwiczeń i na basen. PLAN - jak nie dziecko to robie formę 😎
Ja mam plan robienia formy za każdym razem, kiedy nadchodzi okres. Jak na razie, od 3 dni pilnuje się z jedzeniem 😁🥲 może zacznę dzisiaj ćwiczyć 😆

Będzie dobrze! Jestem tego pewna :)
Dziękuję kochana 💚
Tak mnie pozytyw @Karola3092 naładowała, że chciałam już zacząć sikać, a tu dopiero 6 dpo u mnie, no z trudem sobie przemówiłam, że choroba po co mi tę biel oglądać, może wytrzymam do piątku...może...;) ale tak mnie wczoraj całe podbrzusze bolało i jajnik, że czekam jak na zbawienie na choćby 8-9 dpo.
Trzymam kciuki 💚🍀
Cześć dziewczyny! Ja właśnie byłam sluchaczem debaty, ręce opadają, nadal istnieje przeświadczenie, że dzieci bez ślubu to wpadka :oops:
Chociaż ostatnio znajomy mnie też rozwalił, bo ślubu nie weźmie bo to za duża odpowiedzialność, ale "dziecko sobie może zrobić, bo to łatwa sprawa i mniejsza odpowiedzialność" ( jego słowa) brak słow... Nie wiem czy się śmiać czy płakać :D
No niektórzy ludzie to idioci😅
Weź sobie ściągnij jakąś apke do monitorowania ciąży, np. Ciąża+ i tam masz animacje, zależnie od tygodnia ciąży, jak mniej więcej wygląda dziecko w brzuchu 😁😁😁
Właśnie muszę coś ściągnąć 😅, bo na razie na flo widziałam coś takiego obecnie 😅😅😅

Załączniki

• Screenshot_20230123_140204.jpg
    Screenshot_20230123_140204.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Do góry