reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

No w sumie chciałam mieć dziecko między styczniem a wrześniem, max październikiem😅, więc idealnie 😅, jakoś listopad jest dla mnie smutnym miesiącem, aczkolwiek było mi i tak wszystko jedno potem czy to będzie listopad czy grudzień 😅. Na razie boję się tak w pełni tym cieszyć niestety wiem, że jeszcze może być różnie, czekam jutro na betę i w lutym mam usg pierwsze więc zobaczę czy coś się tam uda już dopatrzyć 😅. Na razie to mam taki stres do momentu aż serducho nie zacznie nic 😅
Będzie dobrze! Jestem tego pewna :)

reklama
Tak mnie pozytyw @Karola3092 naładowała, że chciałam już zacząć sikać, a tu dopiero 6 dpo u mnie, no z trudem sobie przemówiłam, że choroba po co mi tę biel oglądać, może wytrzymam do piątku...może...;) ale tak mnie wczoraj całe podbrzusze bolało i jajnik, że czekam jak na zbawienie na choćby 8-9 dpo.

Cześć dziewczyny! Ja właśnie byłam sluchaczem debaty, ręce opadają, nadal istnieje przeświadczenie, że dzieci bez ślubu to wpadka :oops:
Chociaż ostatnio znajomy mnie też rozwalił, bo ślubu nie weźmie bo to za duża odpowiedzialność, ale "dziecko sobie może zrobić, bo to łatwa sprawa i mniejsza odpowiedzialność" ( jego słowa) brak słow... Nie wiem czy się śmiać czy płakać :D

Powyżej 1 tysiaca bety już sie z reguły nie bada. Bo raz, że wolniej przyrasta a dwa - an tym etapie ciążę bada się już przez usg. Beta nic nie powie, tym bardziej w 6tc. Możliwe, że lekarz chciał sprawdzić jaki jest etap ciąży i czy powinien byc już zarodek, jak beta ma ileś tam tysięcy ale nie jest to regułą a dziewczyny się niepotrzebnie stresują.
Czemu powyżej 1000 już nie? Powyżej 1000 to się mówi, że powinno coś widać na USG. Moja pierwsza beta wynosiła około 3500 i oczywiście, że sprawdzałam jej przyrost

Mąż bardzo szczęśliwy i pytał dlaczego tak brzydko mówię na nasze dziecko kropek 😅, wypytał mnie co i jak teraz wygląda bo zielony w temacie no i mówi, wiesz tylko znajomemu powiedziałem o tym w tajemnicy 😅. I się śmiał znajomy bo to nasz wspólny, że może jeszcze październik będzie tak jak on ma urodziny 😅, a mąż eee chyba na koniec września się łapiemy jesczze 😅😅😅. Hehe wędlug flo na październik, według premom 30 września 😅 ona tak dziwnie pokazuje 😅.
Weź sobie ściągnij jakąś apke do monitorowania ciąży, np. Ciąża+ i tam masz animacje, zależnie od tygodnia ciąży, jak mniej więcej wygląda dziecko w brzuchu 😁😁😁

reklama
Do góry