reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Chociaż ostatnio znajomy mnie też rozwalił, bo ślubu nie weźmie bo to za duża odpowiedzialność, ale "dziecko sobie może zrobić, bo to łatwa sprawa i mniejsza odpowiedzialność" ( jego słowa) brak słow... Nie wiem czy się śmiać czy płakać :D
Absolutnie standardowe podejście wokół mnie. 90% facetów z kredytem i kilkorgiem dzieci ma dokładnie takie samo zdanie...

Czemu powyżej 1000 już nie? Powyżej 1000 to się mówi, że powinno coś widać na USG. Moja pierwsza beta wynosiła około 3500 i oczywiście, że sprawdzałam jej przyrost
Mówi się, że to taka granica przy której już coś może być widać na usg. Jeśli widać, beta nie jest potrzebna, ale oczywiście, że możesz zrobić :) nikt nie broni. Ale często dziewczyny robiąc pierwszą betę z wynikiem 3 tysiace martwią się, że jest za słaby przyrost. o to mi chodziło :)

Chyba nadszedł okres, choć jeszcze nie chce zapeszać. 22dniowego cyklu jeszcze nie miałam :D bardzo bym chciała, żeby to był okres, bo nawet gdyby mi się miała owu przesunąć na 14dc to damy radę z wymaganą abstynencją przed kliniką. Ale wszystko ma swoje minusy, bo okres = wpadanie w szał na rozrost endometrium, a ledwo wyszłam z szału sikania, głowa nie odpoczywa. Jak mi pójście do kliniki nie pomoże, to szukam psychologa, w pracy mamy taki fajny program dla pracowników, że mamy taki pakiet dodatkowy na darmowy dostęp do wsparcia psychologicznego, może tam będzie ktoś kto będzie się zajmował wsparciem dla zafiksowanych na cionszu.

reklama
Do góry