reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Mroziliśmy, ale tamto jest do kitu. Miałam 2 stymulacje - w pierwszej dwa zarodki, w tym jeden chory, transfer nieudany, w drugiej stymulacji miałam jeden zarodek - chory. Miałam mieć transfer w styczniu, ale teraz nie ma co transferować. Kiedy mój mąż zachorował prowadził niehigieniczny tryb życia i nasienie kiepskie. Ja też po 40-tce. Zamówiłam mu suplementy i będzie brał. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
To trzymam kciuki żeby było dobrze.

Jak myślicie, czy invag można stosować dłużej niż 2 tygodnie? Czy są może jakieś probiotyki, które można profilaktycznie stosować cały czas? Mam już dość tych moich infekcji i myślę żeby włączyć coś na stałe jednak.

Hejka, ja też chętnie przygarnę skorpionka 🥺❤️
Miłego dnia dziewczyny i poproszę o kciuki wieczorem bo idę do nowego gina, zobaczymy jak on zaopatruje się w tych moich mutacjach. Bo ja już sama chciałam brać acard ale mąż mnie powstrzymuje że bez konsultacji z lekarzem absolutnie.😁🙈
Daj znać po lekarzy 🍀✊✊

a co się wydarzy, jeżeli urodzisz za wcześnie lub po terminie i dziecko będzie skorpionem mimo, że miało nie być?
Rozumiem posiadanie traumy, czy mąż jest/byl w terapii? Jeżeli tak nienawidzi matki, że nawet nienawidzi jej znaku zodiaku, to bardzo mu współczuję, musiał wiele przeżyć - mam nadzieję, że nie utrzymuje z nią kontaktu 🥺
Siłą wyższa, ale świadomie to nie ;) Wiesz co, nie to, że nienawidzi, ale prawie żadne z dzieci nie bardzo ma ochotę na utrzymywanie relacji z nią - między sobą też nie utrzymują i to też zasługa teściowej i wychowania. Nie chcę wnikać, to nie kwestia jakiejkolwiek patologii, a raczej jej psychiki, a chora matka niszczy dzieci. Tak mój mąż przepracował wiele z psychologiem, ale braku poczucia wartości nie wrócisz. Możesz się nauczyć żyć z lękami, mechanizmów radzenia sobie ze sobą, ale już nie cofniesz pewnych rzeczy.... dlatego nie jest moim celem cokolwiek na siłę robić. Nie ma być skorpiona to nie będzie.
A ja dziś ogólnie jestem wk... Starania muszę odłożyć dopiero na kwiecień. Od lutego zaczynam nową pracę i to mnie chyba dobija. Zaraz mojemu mężowi się pewnie oberwie za niewinność :D
Mojemu zawsze przed @ obrywa się za nic, za mój spadek hormonów i brak cierpliwości, a teraz jeszcze marudzi wciąż, że chory, normalnie trzymajcie mnie ;P
ć suple i pilnować diety na wzrost endo, ale nawet na owulaki mi się nie chce sikać. Nie chce mi się też iść na monitoring i chyba dam sobie z nim spokój też - mierze temperaturę, to nią sobie wyznaczę kiedy była owu. No i zobaczymy czy zdążymy z owu tak, żeby zachować abstynencje przed badaniami nasienia.
@LadyCaro czy jak badanie mamy w sobotę rano i ma być 3-5 dni abstynencji, to dobrze rozumiem, że w środę z samego rana możemy zaszaleć? Tak 75h przed badaniem?
ja bym zakończyła na wtorku wieczorem. Ja też mam takie myśli - co ma być to będzie, tylko suple łykam, luty pauzuję i może na spontanie co 2-3 dni cały marzec bez owulaków....

jeszcze nie :D Założę wieczorem pewnie, na spokojnie, i tak przecież do końca stycznia piszemy w tym :)
Tak tak, nie ma się co spieszyć. Jutro wieczorem będzie ok. jak założysz :)

reklama
szczerze, to my też raz mieliśmy takie niepełne 3 dni i nic sie nie stało wielkiego :p
no to zobaczymy jak się sytuacja rozwinie z tą moją owu, najwyżej w środę z samego rana zrobimy co należy i powiemy o tym w klinice i oni zdecydują, czy ma robić badanie i weźmiemy to pod uwagę przy interpretacji wyników, czy nie. Przeliczając na godziny to będą trzy doby :D

Do góry