reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Dietetyk kliniczny, odstawiłam dietę i mamy efekt jojo i 0 motywacji
Wiem, że to moja wina, ale nie umiem się zebrać
kochana nie mów o winie, bo tylko sama siebie niepotrzebnie kopiesz. Nic dziwnego, że dopadło Cię jojo po diecie 1200 kcal.

Co wpływa na Twój brak motywacji? Co stanowi dla Ciebie największą trudnosc/budzi największy lek?

reklama
kochana nie mów o winie, bo tylko sama siebie niepotrzebnie kopiesz. Nic dziwnego, że dopadło Cię jojo po diecie 1200 kcal.

Co wpływa na Twój brak motywacji? Co stanowi dla Ciebie największą trudnosc/budzi największy lek?
Brak siły i czasu po powrocie do domu. Praca, studia, pisanie pracy dyplomowej

Byłam znowu i ginekologa i dał mi duphaston, powiedział, że druga faza cyklu jest za krótka. W następnym miesiącu znowu mam przyjść na monitoring i mieć męża gotowego na starania, bez żadnych wyjazdów 😄co do pęcherzyka, to powiedział, że pękł, ale no nie tak książkowo, że ta owulacja mogłaby być lepsza. Może w tym tkwi problem, chociaż za wcześnie żeby oceniać.

Dietetyk kliniczny, odstawiłam dietę i mamy efekt jojo i 0 motywacji
Wiem, że to moja wina, ale nie umiem się zebrać
wcale nie Twoja wina a przy takiej diecie to mi nawet oddychać by się nie chciało. Normalnie powinno się ok 2tys spożywać a jeśli masz otyłość jak wspomniałaś to napewno Twoje zapotrzebowanie jest większe przez to że więcej spalać i w deficycie byś była nawet przy ponad 2tys kalorii

wcale nie Twoja wina a przy takiej diecie to mi nawet oddychać by się nie chciało. Normalnie powinno się ok 2tys spożywać a jeśli masz otyłość jak wspomniałaś to napewno Twoje zapotrzebowanie jest większe przez to że więcej spalać i w deficycie byś była nawet przy ponad 2tys kalorii
Teraz można dobrać dietę tak żeby nam było wygodnie. Ja potrafię zrobić posiłki na 2 dni w 40 min. Zdrowo prosto i smacznie
U mnie najgorzej z jedzeniem w pracy, nie mam możliwości podgrzania, a i ochoty i pomysłow na nic i w efekcie nie jem. Ciężko mi to zmienić

reklama
Byłam znowu i ginekologa i dał mi duphaston, powiedział, że druga faza cyklu jest za krótka. W następnym miesiącu znowu mam przyjść na monitoring i mieć męża gotowego na starania, bez żadnych wyjazdów 😄co do pęcherzyka, to powiedział, że pękł, ale no nie tak książkowo, że ta owulacja mogłaby być lepsza. Może w tym tkwi problem, chociaż za wcześnie żeby oceniać.
Tutaj dziewczyny pisała już o duphastonie. Badalas proga ?

Co to znaczy ze mogła byc lepsza ?

Do góry