reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

rozumiem, to trzymam kciuki :) ale gdybyś potrzebowała wsparcia w motywacji, to daj znać, pomożemy :) to straszny banał, ale prawdziwy: najtrudniej zacząć :)
temat rzeka ale po prostu musisz zacząć w pracy coś jeść. Najwyżej wpierdziel tam jakas sałatkę i nawet nie mówię o jakiś zielonych śmiechach na sali tylko na przykład ugotowany makaron, tuńczyk,, ogórek i fasolka wymieszana z jogurtem. Nie trzeba podgrzewać

Ja też kiedyś nie chciałam chodzić jeść więc oszukiwałam żołądek jogurtami pitnymi z tona cukru i waflami. Jak zaczniesz małe zmiany to już pójdzie
Dziękuję za pomoc! Myślę że ważne też jest wznowienie leczenia

reklama
Dziękuję za pomoc! Myślę że ważne też jest wznowienie leczenia
Wznowienie leczenia to pierwsze.
Drugie to dbanie o brak wyrzutów insuliny niepotrzebnie - czyt. niepodjadanie nawet jeśli to jest kostka czekolady/ szklanka soku (NIE!)
Jeśli owoc /deser to od razu Z posiłkiem.
Ruch - zwiększa wrażliwość na insulinę - pogoda pogodą zacznij od basenu i spacerów - wystarczy, wiosna może być tez rower.

Na drugie śniadania mozna robić zimne, albo cos co jest dobre tez, gdy jest zimne- koktajle z owocami, owsianki, makaron z warzywami, ryż z warzywami itp. Jest mnóstwo takich rzeczy.

Zasada jedzenia- 50% warzywa i zaczynasz jedzenie od warzywa (niższy wyrzut insuliny).
No i wazne: to jest znak ostrzegawczy od organizmu, niech to będzie motywacja i bat nad głowa. Nie wystarczy łykanie metforminy.
Trzymam kciuki 🤞🤞🤞 zobaczysz, ze wyniki same zaczną się poprawiać.
Jestem w tej walce z Tobą, tez walczę z kilogramami ;)

A powiedzcie mi bo chce iść do lekarza z moimi wynikami ale chciałam iść tak żeby było po owu niech lekarz zobaczy czy coś się zadziało to ile dni po owu najlepiej iść? Doradźcie 😊

reklama
Do góry