reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

tzn ja też wiedziałam że wcale nie jest tak w wartościach bo gdy w Polsce miałam test robiony rano to było TSH 9.3 a 2 tyg później już w UK zrobili mi po 11 więc wtedy wiadomo że spadlo (było ok 5.2 więc też nie jakaś rewelacja)
U Ciebie akurat moim zdaniem jest tam do regulacji, ale masz taki poziom, że jak dostaniesz leki to moim zdaniem szybko Ci się powinno zbić 💚.
Wiem, że na pewno ciężko Ci się doczekać wizyty, ale trzymam kciuki, najwyżej jak Ci Twój tam na miejscu endo nie pomoże, to uprzyj się chociaż na usg i weź zdj i opis, wtedy umów się na online z lekarzem z Pl. Będzie dobrze 💚🍀

reklama
Tak, był ok :D a na co wpływa?
Na TSH 🙈😂

Edit: skrót myślowy wytłumaczę: przysadka zwiększa wydzielanie tsh, gdy zwiększa się poziom adrenaliny, czyli w sytuacjach stresowych np. wówczas tez podnosi się kortyzol, wiec jeśli mamy za wysoki kortyzol i za wysokie tsh, to upatrywałabym wówczas, ze to adrenalina zmusiła przysadkę do większej produkcji tsh.

Nadal dziwnie mnie boli po stronie owu 🤦‍♀️mam nadzieje ze nie dzieje mi się z tym jajnikiem nic dziwnego
Ja miałam dziś mocne kłucie po stronie lewej, gdzie mam usunięty jajnik....masakra jakaś
Bolał mnie brzuch przez kilka godz, i zalewa mnie fala... owulacja odbyla sie wcześniej niz w poprzednich cyklach, cykl mi się skrocił do 28 dni, nie lubię budować w sobie falszywej nadziei, ale jakos jestem optymistycznie nastawiona na kolejny cykl.

U Ciebie akurat moim zdaniem jest tam do regulacji, ale masz taki poziom, że jak dostaniesz leki to moim zdaniem szybko Ci się powinno zbić 💚.
Wiem, że na pewno ciężko Ci się doczekać wizyty, ale trzymam kciuki, najwyżej jak Ci Twój tam na miejscu endo nie pomoże, to uprzyj się chociaż na usg i weź zdj i opis, wtedy umów się na online z lekarzem z Pl. Będzie dobrze 💚🍀
dziękuję 😘 widać po forum że nie mogę przestać myśleć o tym TSH więc dla dobra nas wszystkich niech już lepiej dostanę te leki i przestanę drążyć bo co się pojawi ten temat to jak surykatka wyglądam i od razu się włączam 😂

a w ten sposób :D dzięki! <3 zawsze nowa wiedza
Właśnie ja dopiero ostanio się dowiedziałam, że na TSH wpływ ma nawet niewyspanie np.
Mąż jednego dnia badał TSH miał koło 5, a dwa dni później badając TSH, FT3, FT4, antytpo i anty tg TSH wyszło około 2,5-3 :D
Fakt, ze badasz TSH bardzo rano tez ma znaczenie, dlatego, ze rano jest najwyższe stężenie kortyzolu. Wysoka prolaktyna ma wpływ na tarczyce i wysoki testosteron tez 🙈 i nawet jak pójdziesz na badanie cała zziębnięta, bo szłaś 20 minut na mrozie.
Skomplikowane 😃🙈

Fakt, ze badasz TSH bardzo rano tez ma znaczenie, dlatego, ze rano jest najwyższe stężenie kortyzolu. Wysoka prolaktyna ma wpływ na tarczyce i wysoki testosteron tez 🙈 i nawet jak pójdziesz na badanie cała zziębnięta, bo szłaś 20 minut na mrozie.
Skomplikowane 😃🙈
na szczęście testosteron i prolaktyna też ogarnięta :D
Zostało9 TSH, insulina i DHEA-SO4 :D
Właśnie to najgorsze że wszystko na siebie wpływa

reklama
Ja miałam dziś mocne kłucie po stronie lewej, gdzie mam usunięty jajnik....masakra jakaś
Bolał mnie brzuch przez kilka godz, i zalewa mnie fala... owulacja odbyla sie wcześniej niz w poprzednich cyklach, cykl mi się skrocił do 28 dni, nie lubię budować w sobie falszywej nadziei, ale jakos jestem optymistycznie nastawiona na kolejny cykl.
A dlaczego musiałaś mieć usunięty jajnik ?
Ja mam ciagle nadzieje ze ten ból jajnika jest spowodowany tym ze coś tam się zadziało dobrego. Jestem dobrej myśli 🤞
Ja miałam tak ostatnio ze mi się cykl skrócił.
Trzymam kciuki za Ciebie i oby Twoje nastawienie się nie zmieniło ❤️

Do góry