reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Noworodkowe perypetie

Jak ja wam zazdroszcze ze wasze maluszki moga zasypiac przy karmieniu.
Ja niestety nawet jak przyspi musze brac do odbicia zawsze, nawet w nocy, przez to ulewanie. Pieprzony refluks

reklama
Cina... ech... oby szybko lekarze coś pomogli na ten refluks.

Wczoraj udało się uniknąć ataku. U nas poza tym, że problemy z wypróżnianiem to ogniwem zaogniającym jest stres... Każdy atak był po jakiejś sytuacji, w której Vinci się wściekł np. Ojciec odłożył Go do kołyski, a Książe sobie życzył pobyć jeszcze na ojcowym ramieniu... Niby nic.. a 3 godziny wycia zapewnione.
Wczoraj byliśmy sami cały dzień i cały wieczór także dziś moje plecy są w stanie ciężkim.
Niestety Leoś nie zasypia sam, nie można go położyć do łóżeczka z nadzieją, że zamknie oczy.
Poza tymi problemami jest wesołym i pogodnym tłuściochem... Mamy już 3 brody..(Wiecie jak trudno utrzymać w czystości trzy brody?! :p masakra! ). Wydaje mi się też, że jest coraz bardziej świadomy i taki... kumaty. Lubi jak go całuje :)
Nie lubi przebierania! Ło matko ale się wydziera!

Gdyby nie ten brzuch to byłaby pełnia szczęścia.
Dziś nam stuknęły 4 tygodnie (olaboga! kiedy to zleciało!?)

Ja zawsze biorę Szymka do odbijania. W nocy też tylko on jak już zaśnie to nie ma z tym problemu bo odbije to odkładam go i śpi dalej.

Blerka,
Jeszcze 2 mce i się skończy wydzieranie na kolki. Tak piszą w mądrych książkach. Potem zacznie sie ząbkowanie, hahaha.
Na szczęście nie musi, nam pierwsze zeby wychodziły w 12 mcu. Także była chwila przerwy na oddech po kolkach.

Rozumiem, ze rękach musisz go nosić? Nie da sie usiąść? A jak z wózkiem? Pewnie już próbowałaś wozenie w domu. U nas bujanie w łóżeczku dość dobrze działało (miałam łóżeczko bujane), przy dźwiękach suszarki i smoczku.

Co do odbijania - to ja jak śpi nie ruszam. Ulewa czasem, bo na łóżku na płasko jest. A czasem sam odbija... Cina, a w jakiej pozycji najłatwiej sie wam odbija?

no nosze Go wiecznie. jak siadam to po 3 minutach sie orientuje i wrzask. wózka nie znosi.. tzn na spacer jeszcze jako tako ale w domu nie. kołyska jest ok - chyba ze przestaje sie bujac. w hamaku tez tylko jak juz spi. od kilku dni moge go połozyc na łóżku dac cos czarnego i mam 15 minut dla siebie ;)
chusty na razie nie akceptuje... odziedziczyłam nosidło mothercare ale sie naczytałam, że to raczej wisiadło.

U mnie tak samo tzn. jak karmię w nocy to nie odbijam, bo on zasypia przy cycku i nie chcę go wybudzać

Blerka - Charakterny ten Twój Leo

U nas ostatnio zadziałała na trochę karuzela, tylko nie jak ryczy, ale jak po prostu nie chce zasnąć, to można ją na chwilę zająć, jak się położy w łóżeczku i włączy karuzelę. Oprócz tego chociaż miałam z tym poczekać, bo niby niedobry na kręgosłup, to jednak spróbowałam leżaczka od mojej siostry i działa super,tzn. Nawet jak jest etap, że płacze i chce być noszona, to na leżaczku czasem się uspokaja,a jak jej włączę melodyjkę w nim, to słucha zainteresowana.

Bunia wazony na innej wadze..wtedy waga nie jest miarodajna.
Jezeli slyszysz zr je i jest spokojny to ja bym poczrkala z dokarmianiem. Niektore dzieci tak maja. Kazdy z nas jest inny jedni grubi drudzy chodzi.
Trzymam kciuki za wage czwartkowa ;)

reklama
Hej dziewczyny czy jak maly po jedzeniu po odbiciu lezy sobie spokojnie i probuje zasnac i nagle placze to moga to byc kolki? Pytam bo najczesciej ale nie zawsze maly wtedy puszcza baki i majta nogami tak jakby chcial zrobic kupe a by to go bolalo. Nie wiem wlasnie czy ryczy bo kolki czy moze dalej glodny?

Do góry