reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

12 tygodniowe niemowle słabo przybiera na wadze

reklama

Musisz nanieść wszystkie wagi na siatkę, żeby to miało sens.
Mój przykład:
Screenshot_20241008_180227_Baby Tracker.jpg

Chodzi o to, że dziecko powinno iść cały czas swoim kanałem. Nie powinno mocno skakać - przede wszystkim spadek o 2 kanały np. z 50 na 3 jest niepokojący. A nie samo bycie na 3

Sprawdzałam na siatce i niestety jest poniżej normy. Do zmiany mleka przymierzałam się już trochę czasu ponieważ maly po bebilonie robił kupki co 4 dni. Pediatra najpierw kazał przejść na bebilon comfort później na pepti ale żadnego nie chciał pić. Spróbuję dać Nan zobaczymy czy coś to zmieni.
Badania zrobic mozesz, napewno sie uspokoisz. I wtedy bedzie jasne czy cos nie tak. Tylko nie wiem czy Twoj pediatra jest dobrym lekarzem, skoro chce przepisac mleka specjalistyczne na alergie bmk dla dziecka, ktore zbyt malo przybiera na wadze. Ja bym mleka nie zmieniala. Czy zrobienie kupki sprawia mu kłopot? Są zaparcia? Kupa twarda?

Badania zrobic mozesz, napewno sie uspokoisz. I wtedy bedzie jasne czy cos nie tak. Tylko nie wiem czy Twoj pediatra jest dobrym lekarzem, skoro chce przepisac mleka specjalistyczne na alergie bmk dla dziecka, ktore zbyt malo przybiera na wadze. Ja bym mleka nie zmieniala. Czy zrobienie kupki sprawia mu kłopot? Są zaparcia? Kupa twarda?
Czy mleko Nan jest mlekiem specjalistycznym? Bo dopiero teraz lekarz zasugerował zmianę mleka na Nan. Wcześniej próbowaliśmy z bebilon comfort i pepti właśnie z powodu problemów z wypróżnianiem bo synek po zwykłym bebilonie robił kupki co 4 dni.

Czy mleko Nan jest mlekiem specjalistycznym? Bo dopiero teraz lekarz zasugerował zmianę mleka na Nan. Wcześniej próbowaliśmy z bebilon comfort i pepti właśnie z powodu problemów z wypróżnianiem bo synek po zwykłym bebilonie robił kupki co 4 dni.
Nan to zwykle mleko. Wszystkie te mleka maja podobna do siebie kaloryczność. I nie ma takiego mleka by zapchać dziecko żeby tyło jak najwięcej.

Bebilon Pepti nie jest mlekiem na brak kupy czy problem z wypróżnianiem. To mleko jest najlagodniejsze wzgledem podejrzenia alergi na bialko mleka krowiego, wiec nie rozumiem jak pediatra moze zalecac takie mleko. Jeśli tutaj jest problem, poszukałabym przyczyny głębiej, może u osteopaty? Jak sie zachowuje w ciagu dnia?
Wrzuc ta siatkę, zobaczymy.

reklama
reklama
Do góry