reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowinki i Smsy z Porodówek i Nie Tylko - BEZ KOMENTARZY

reklama
ja jeszcze jak u mnie poród

od 2 w nocy skurcze bardzo bolesne, a dopiero od 7 postep w szyjce
parte 45 minut
bez zzo, na partych oxy, bo były za rzadko
krocze nacięte, a pochwa (jak to określił mój gin zmaskarowana), szyl mnie z pół godziny i powiedział, że nie wyklucza bólu przy współzyciu :(
podczas porodu zrobiłam kupe ;) nie miałam lewatywy ;)
krocze boli bardzo cały czas
Martynka jest boska i tak się o nią boję...
przez trzy dni będzie z nami moja mama do pomocy
M. zakochany w córeczce
idę kąpać- pierwszy raz;)

Wiadomosc od Anetki1990

"Dzis o 17.10 na swiat 9 dni po terminie przyszedl maly Lukasz ;) wazy 3810 a dlugi na 57cm. Dostal 10 punktow i to moj pierwszy skarb. pozdrow wszystkie kwietnioweczki i zycz od nas szczesliwych i szybkich porodow :)"

sms od Margoli:

"Na izbie o 9.00 miałam już 5 cm rozwarcia, ból z krzyża, spacerujemy z M. Ale termin, palmowa niedziela:-)"

sms od Margoli:

"No laski Ja już po:-) o 11:20 urodziła się mała:-) 3kg, 51cm, 9pkt i 10 bo była 4 razy pępowina wokół szyi owinięta. Poród ekspres, wody o 11 przebili, 2 parte i po bólu:-) dzięki za kciuki:-)"

sms od Margoli

"Ja to bym już wyszła:) czuję się świetnie, mała najedzona śpi. Wszyscy się śmieją że tylko rodzić:) A,i zero pęknięcia, zero cięcia, zero szycia! Bajka dzięki położnej."

skorupka-przekazane przez aenye
własnie dzis o 11.10 sn urodzil sie Michalek:) 3300 waga, 51cm

aenye spytała jak bylo

od czwartku na patologii. szwy niestety ciągną niemiłosiernie i ponoć tak się darłam że cały oddział słyszał. cały poród w 5,5 godz. parte to pikus jesli chodzi o skurcze. teraz krasnalek spi. szkoda ze tyle przenoszony, ale dostal 10pkt. dzieki za troske i caluje Was:***

reklama
dobre nowiny od Jankesowej:

"dzis o godzinie 9:07 na świat przez cc przyszedł nasz mały wielki cud Gracjan 4270 i 62cm"

i jeszcze jeden

"o 12 w nocy dostałam skurczy, po 2 byłam w szpitalu 3cm rozwarcia,decyzja że cc. tak mnie trzymali do 8 przyszedł inny lekarz zbadał i mowi że 8cm,rodzimy sn,zabrali mnie na usg mały im 4500 wyszedł i zdanie zmienili że jednak cc"

spytałam czemu tak długo zwlekali z cc, do tej 8

"lekarka powiedziała ze juz 3 cc dziś miałai niech tamta zmiana robi a tamci sie ociagali a ja wiłam z bólu bo z cewnikiem musiałam leżeć. Jak mnie zbadał ten gin o 8 to nie wiedziałam jak sie nazywam(...)"

Ostatnia edycja:
Do góry