reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowinki i Smsy z Porodówek i Nie Tylko - BEZ KOMENTARZY

reklama
ja jeszcze jak u mnie poród

od 2 w nocy skurcze bardzo bolesne, a dopiero od 7 postep w szyjce
parte 45 minut
bez zzo, na partych oxy, bo były za rzadko
krocze nacięte, a pochwa (jak to określił mój gin zmaskarowana), szyl mnie z pół godziny i powiedział, że nie wyklucza bólu przy współzyciu :(
podczas porodu zrobiłam kupe ;) nie miałam lewatywy ;)
krocze boli bardzo cały czas
Martynka jest boska i tak się o nią boję...
przez trzy dni będzie z nami moja mama do pomocy
M. zakochany w córeczce
idę kąpać- pierwszy raz;)

Wiadomosc od Anetki1990

"Dzis o 17.10 na swiat 9 dni po terminie przyszedl maly Lukasz ;) wazy 3810 a dlugi na 57cm. Dostal 10 punktow i to moj pierwszy skarb. pozdrow wszystkie kwietnioweczki i zycz od nas szczesliwych i szybkich porodow :)"

sms od Margoli:

"Na izbie o 9.00 miałam już 5 cm rozwarcia, ból z krzyża, spacerujemy z M. Ale termin, palmowa niedziela:-)"

sms od Margoli:

"No laski Ja już po:-) o 11:20 urodziła się mała:-) 3kg, 51cm, 9pkt i 10 bo była 4 razy pępowina wokół szyi owinięta. Poród ekspres, wody o 11 przebili, 2 parte i po bólu:-) dzięki za kciuki:-)"

sms od Margoli

"Ja to bym już wyszła:) czuję się świetnie, mała najedzona śpi. Wszyscy się śmieją że tylko rodzić:) A,i zero pęknięcia, zero cięcia, zero szycia! Bajka dzięki położnej."

skorupka-przekazane przez aenye
własnie dzis o 11.10 sn urodzil sie Michalek:) 3300 waga, 51cm

aenye spytała jak bylo

od czwartku na patologii. szwy niestety ciągną niemiłosiernie i ponoć tak się darłam że cały oddział słyszał. cały poród w 5,5 godz. parte to pikus jesli chodzi o skurcze. teraz krasnalek spi. szkoda ze tyle przenoszony, ale dostal 10pkt. dzieki za troske i caluje Was:***

reklama
dobre nowiny od Jankesowej:

"dzis o godzinie 9:07 na świat przez cc przyszedł nasz mały wielki cud Gracjan 4270 i 62cm"

i jeszcze jeden

"o 12 w nocy dostałam skurczy, po 2 byłam w szpitalu 3cm rozwarcia,decyzja że cc. tak mnie trzymali do 8 przyszedł inny lekarz zbadał i mowi że 8cm,rodzimy sn,zabrali mnie na usg mały im 4500 wyszedł i zdanie zmienili że jednak cc"

spytałam czemu tak długo zwlekali z cc, do tej 8

"lekarka powiedziała ze juz 3 cc dziś miałai niech tamta zmiana robi a tamci sie ociagali a ja wiłam z bólu bo z cewnikiem musiałam leżeć. Jak mnie zbadał ten gin o 8 to nie wiedziałam jak sie nazywam(...)"

Ostatnia edycja:
Do góry