reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowinki i Smsy z Porodówek i Nie Tylko - BEZ KOMENTARZY

Hey dziewczynki, jeszcze nie urodziłam. W nocy brzucho lekko bolał ale nic sie nie rozkręciło. Dzisiaj od 7 ej ktg, wody cały czas się sączą i moja gin kończąca dyżur stwierdziła, że nie ma co czekać i podłącza mnie pod kroplówkę. No ale jak lekarka poszła do domu przebadał mnie ordynator i zadecydował, że poziom wód jeszcze jest powiedzmy na granicy i nie ma co sie spieszyć - kroplówki narazie nie będzie i pozostaje tylko czekać!!!!!!!!!! :( a już taką nadzieje moja gin mi zrobiła, no cóz...

Mitaginke spotkałam rano na porodówce, zmęczona nocymi skurczami, teraz narazie nie wiem gdzie sie podziewa...

Ide spacerować, łazić po schodach i przysiady - wtedy zauważyłam, że wiecej wycieka i może się coś szybciej rozkręci...
Trzymajcie kciuki
buźka

reklama
dwa smski...

Marma
: Przemcio - starsznie do Kacperka podobny. Straszny zarlok z niego. Wyciaga mi wszystko z piersi i zapija podwojna dawka mleka 40ml. BEdzie chyba nielicznym dzieckiem ktore w drugiej dobie przybiera na wadze. Czekam na pediatre. Ciekawe, co powie. Co u dziewczyn?

Koot: Dzis zrobia mi CC. Leze z kroplowka pod ktg. Dam znac bb ciotkom jak Piotrus bedzie na swiecie. Pozdrowienia dla wszystkich! Ktos rodzi jeszcze?

Zuzanna: "Melcia urodzila sie dzisiaj ok. 9.30 przez cc. wazy 3300, ma 56cm i dostala 10pkt, jest najpiekniejsza, najcudowniejsza na swiecie! :-) Pozdrawiam, zuzanna z bb"

Mitaginka, jak ja zapytalam, czy rodzila sn czy cc: "o 2 w nocy dostalam b.silnych skurczy. co 5 min, trudnych do zniesienia. Podkrwawialam, okazalo sie, ze to czop, ale rozwarcie nadal na opuszke. o 7 rano rozwarcie na 4cm, potem masaz szyjki przez polozna, prysznic, czopki na szyjke, pilka i rozwarcie na 7. Na pilce zaczely mi sie parte. Umialam tylko krzyknac 'kupa!' - taki skrot myslowy :-D ale dali mi oksy na koniec na parte. Bez ZZO. Nacieli krocze, ale bardzo popekalam w srodku. W sobote o 22 odstawilam fenka, dobe pozniej sie zaczelo.. szkoda tylko, ze pochwa mi tak popekala wewnatrz..."

oto i obiecana niespodzianka :-D Morgaine chciala Wam zrobic niespodzianke i zebyscie uwierzyly, chciala wyslac mms - ale sie technika zbuntowala i ma problem z telefonem ;-) Takze musicie jej uwierzyc na slowo :-D

"Nie bedzie to oryginalne, co napisze, jestem wykonczona ale szczesliwa :-D Weronika 2940gr i 51cm, 10pkt, sn. SLICZNA! Plakala do 5 rano, nie pila cyca, ale na szczescie zasnela i godzine sie przespalam. Porod bez oxy, bez naciecia, z jakims znieczuleniem, ale nie ZZO. Jestem szczesliwa, ze mam corke, ale powinna nazywac sie Lena :-) Bardziej do niej pasuje :-) Ale chyba Weronika zostanie.."

"Tak, spi od 5 rano, nie mialam juz sily celowac cycem w jej buzie, przytulilam ja mocno i zasnelysmy. Ja po godzinie sie obudzilam i sie gapie. Jest niesamowita. Musze przyznac, piekniejsza od chlopakow, ale to baba :-) Kocham ja! Pati ,mozesz juz urodzic? Do it 4 me :-D"

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry