reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowa praca, ciąża a macierzyński

Zaczynałam pracę w tym roku w 6 miesiącu. Pracowałam do końca 7 czyli półtorej miesiąca. Potem zwolnienie i teraz jestem na macierzyńskim. Kwotę obliczają z podstawy tego co mam na umowie. Kontroli nie było, pieniądze są

reklama
Jeżu, o coś się tylko zapytałam. A Ty już straszysz xD Zauważyłam, że dużo osób na tym forum jest strasznie zawistnych. Na ovufriend takich okrutnych osób to nie ma. Chyba cała reszta została tutaj xd
Ale gdzie tu zawiść? Staramy się tylko pokazać jak to może wyglądać. Ale oczywiście nie musi. Każdy interpretuje to wg siebie.

Zaczynałam pracę w tym roku w 6 miesiącu. Pracowałam do końca 7 czyli półtorej miesiąca. Potem zwolnienie i teraz jestem na macierzyńskim. Kwotę obliczają z podstawy tego co mam na umowie. Kontroli nie było, pieniądze są
Dziękuję za światełko w tunelu :) Właśnie miałam trochę obaw co do macierzyńskiego, wiadomo lepsze 1600 niż 1000 zł. Mam nadzieję, że mi też tak obliczą👍

Ale gdzie tu zawiść? Staramy się tylko pokazać jak to może wyglądać. Ale oczywiście nie musi. Każdy interpretuje to wg siebie.
Jestem tego świadoma jak to wygląda. Ale na tyle wiadomości dostałam 1 konkretną odpowiedź i nie była zawistna, tylko pomocna. Reszta to tylko,, Uważaj na kontrolę, sprawdzą Cię, jak chcesz mieć zawieszone macierzyńskie przez rok to spoko ''

Napisałam tutaj, bo myślę, że jest tutaj więcej trudnych przypadków xD
No jest i stąd dziewczyny od razu ostrzegają o tym, ze do takiej sytuacji moze się dowalić ZUS, bo potem jest płacz, że się nie wiedziało. To nie było ze złośliwośck, tylko często dziewczyny idą na yolo, a potem placz, bo nawet nie wiedzą jakie mają prawa.

Ja jestem tego bardzo świadoma :)
No jest i stąd dziewczyny od razu ostrzegają o tym, ze do takiej sytuacji moze się dowalić ZUS, bo potem jest płacz, że się nie wiedziało. To nie było ze złośliwośck, tylko często dziewczyny idą na yolo, a potem placz, bo nawet nie wiedzą jakie mają prawa.
Ja jestem tego bardzo świadoma :) Mam przepracowane 8 lat i wiem jakie są prawa i konsekwencje różnych sytuacji.

Jestem tego świadoma jak to wygląda. Ale na tyle wiadomości dostałam 1 konkretną odpowiedź i nie była zawistna, tylko pomocna. Reszta to tylko,, Uważaj na kontrolę, sprawdzą Cię, jak chcesz mieć zawieszone macierzyńskie przez rok to spoko ''
Ale którą odpowiedź uważasz za konkretną? Było tutaj kilka. Nie zawsze przeczytasz to co Ci pasuje i to co chcesz przeczytać. Trzeba brać pod uwagę, że może wydarzyć się każdy scenariusz a to, że u kogoś obyło się bez kontroli nie oznacza, że w Twoim przypadku też tak będzie.

reklama
Do góry