reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

(Not So) Desperate Housewives - czyli rady i porady na temat domu i nie tylko...

Madbebe ja kupowalam tu preparat na slimakim,akurat w heatonsie....takie zielone, podluzne granulki byly i pomogly:-Dwysypalismy raz a na drugi dzien wszystkie martwe:) powtorzylismy i bylo ok:)
na dzialce jak nie mialam nic specjalnego to sypalam sol dookola kwiatkow czy krzaczkow ,ktore zjadaly :)one nie lubia soli.....tak samo jak i mrowki.....

reklama
tez mialam jakies granulki,ale czy zielone,nie pamietam.Tylko ze cale g***o wskórały.Wysypywalo sie je wokol rosliny,bo slimaki sie niby legna gdzies w korzeniach.Tylko co z tymi co siedza juz na kwiatku?:eek:
No nic,bede probowac.Dzieki!:tak::happy:

Dziewczynki a ja mam pytanie,czego moge uzyc z dostepnych tu srodkow,aby firanki znowu byly bielutkie.Dzis zabralam sie za okna w nowym domu i jak zdjelam firanki to sie przerazilam ich kolorem-kiedys pewnie biale byly.

ja na ślimaki też kupowałam preparat w granulkach(niebieskie były) w Dunnesie i rewelacja-następnego dnia po wysypaniu ślimaki sztywne:-D:-D:-D
a co do firanek to nie wiem...ale tak jak Aga pisze można spróbować z Vanishem-ja używam tego w puszce-oxy action chyba się zwie

sa jeszcze takie saszetki specjalne do firan ja mialam ale zadna rewelacja./....

najwazniejsze jest ,zeby zakurzone firanki najpierw wyplukac w zimnej wodzie....zeby splukac brud...a dopiero pozniej prac w letniej wodzie:)

a ja dzieki kolezance odjrylam cos co bardzo ulatwi nam zycie
otoz jest to tick bleach 4 in 1 power force z aldiego cena 1,19 euro...taka wielgachna butla niebieska lub zielona( 2 litry jak sie nie myle)
otoz moje drogie rozcienczamy ten wybielacz z woda( ja zrobilam pol na pol) w butelce z rozpylaczem.....sluchajcie genialnie usuwa kamien z kafelkow w lazience( pryskasz,zostawiasz splukujesz.....dziala!!!!!!).....nawet miejsca w rogach brodzika na przyklad ,ktorych nie udalo mi sie doczyscic tak jakbym chciala to to usunelo!!!!!!!! fugi robia sie bielusienkie......
naprawde polecam:):):):)
oczywiscie mozna znalezc inne zastosowanie...koleznka miala wilgoc na suficie popryskala i zniknelo:)
no nic.....sprobujcie a nie pozalujecie:)

reklama
Do góry