reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dobre rady "pani domu" :-p

dlatego ja jak karmie malego to sliniak 2 pieluchy i 2 sciery dookola caly poobwijany, a wczoraj musialam pol dywanu szorowac na kolanach bo gnida mala kopnela mi w reke z obiadkiem i wszystko runelo na podloge

reklama
A myslicie ze plamy po jagodach zejda? Bo moj maly uwielbia sloiczek z gerbera ten mus z jablek i jagod no i oczywiscie wszystko w jagod.

Moze ktorejs z Was sie przyda albo znacie ten sposob tak czy siak ja na oparzenia np wrzatkiem stosuje musztarde.
Tzn najpierw chlodze zimna woda a potem smaruje musztarda. Ostatnio palca sobie wrzatkiem oblalam i nawet slad mi nie zostal jak od razu posmarowalam musztarda.

Dziewczyny zdrowo przyjarałam garnek teki emaliowany...czym go mogę wyszorować???
Ja kiedyś tak zrobiłam i zalałam garnek kretem i zostawiłam na trochę potem dobrze umyłam i kilka razy przegotowałam w nim wodę.

Co do plam z marchewek i jabłek niezawodny jest vanish. Ja również zaczęłam małej prać ciuchy w normalnym proszku i efekty są odrazu widoczne. No a zaczęłam bo wsypałam proszek dla niej i normalny proszek do identycznych pojemników i pomyliłam się dopiero mama mi powiedziała że nie ten proszek jej sypie. Więc skoro nic jej nie było a plamy lepiej schodzą to zostałam przy normalnym proszku tylko w jej płynie płucze.

Piszecie co polecacie, a ja napiszę opinie o mopie rotacyjnym. Kupiłam sobie z Jana Niezbędnego i powiem Wam, że po latach utrucia z mopem Raypath (myje rewelacyjnie, ale trzeba ręcznie płukać i wyciskać), ten okrągły zachwycił mnie odwirowywaniem. Po dwóch miesiącach użytkowania widzę wyraźnie to, co mąż zauważył od razu - mop myje plamy , ale nie zbiera brudu typu włosy, okruchy , bo cały czas się kręci, wiec w kątach i kantach wszystko zostaje.

reklama
A czy smar zejdzie jeżeli zastosuję benzynę? Słyszałam kiedyś, że po niej najlepiej schodzą takie plamy, ale boję się, że uszkodzę ubranie. Zastanawiam się jeszcze nad użyciem rozpuszczalnika….a może znacie jakieś pralnie chemiczne gdzie można sprać tego rodzaju zabrudzenia albo jakieś inne metody na wywabianie plam? Boję się w sumie sama coś z tym robić, bo to moje ulubione spodnie wydałam na nie sporo pieniędzy. Nie chcę ich później wyrzucić do kosza.

Do góry